Nutellanızı Kendiniz Yapın! Ev Yapımı Leziz Nutella Tarifleri Zengin İçerik




Çikolata bir tutku, aşk, mutluluk 😍 Ben de çikolataya takıntılı olanlardanım ama nutellanın yeri herzaman bir başka olmuştur. İste size daha düşük kalorili, doğal, minnoş ellerinizle hazırlayıp sizin ve çocuklarınızın zevkle tüketeceği enfess Nutella tarifi!!

 Yapımı çok kolay, zahmetsiz, en az %50 oranda daha az kalorili, verdiği keyif paha biçilemez tabiki… Her zaman olduğu gibi ev yapımı olması nedeniyle içeriğinden emin olmanız size ayrı bir güven verecek!

Ev Yapımı Nutella Malzemeleri: (1 kavanoz için)

2 su bardağı fındık içi

1/2 su bardağı su ya da kaynatılıp soğutulmuş süt

5 yemek kaşığı toz kakao

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ya da riviera zeytinyağı

1 tutam tuz

1 çay kaşığı sıvı vanilya ya da 1 paket toz vanilin

Tatlandırmak için : (Tercihinize göre)

1/2 su bardağı keçiboynuzu pekmezi ya da

1/2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı :

Fındıkları 180° de 10 dakika kadar fırınlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan fındıkları tamamen un haline gelene kadar en az 10 dk. boyunca robottan geçirin.
Daha sonra kalan kuru malzemeleri ekleyin ve tekrar robotta sentezleyin
Son olarakta sıvı malzemeleri (su ya da süt, sıvı yağ, pekmez) ekleyin ve robotta tamamen homojen bir hal alana kadar bir daha karıştırın. Nutellanız kıymetliniz hazır. Kavanoza alabilirsiniz 😍

Not:Hindistan cevizi yağı aktarlarda kolaylıkla bulunmakta. Hoş kokusu nedeniyle de bu tarife çok yakışıyor. Bulamazsanız da telaşlanmayın. Parlaklık vermesi açısından riviera zeytin yağı da aynı işi yapıyor Ayrıca tatlandırmak için keçiboynuzu (harnup) pekmezi gayet ideal. Yerine üzüm pekmezi de kullanabilirsiniz. Pekmez tadını sevmiyorsanız pudra şekeri ya da normal şeker de seçenekler arasında. Eğer su yerine süt tercih ediyorsanız da sütü mutlaka kaynatıp soğutun ve öyle kullanın.

Diğer Bir Tarif:
Kullanılacak Malzemeler
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı süt
1 su bardağı fındık
1 paket kakao
150 gram margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
Arkadaşlar fındıkları kavuruyorsunuz ilk etapta,Kavrulan fındıkların ilk sıcaklığı geçtikten sonra robottan çekin. Un haline gelene kadar çekmeniz gerekiyor.. Arada robotun içerisindeki fındıkların kenarlarından kaşıkla alarak ortaya getirin ve iyice pürüzsüz unsu hale gelmesini sağlayın. Tavanın içerisine unu koyun ve kısık ateşte unun çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Unu yakmamaya özen gösterin. Unun sıcaklığı gittikten sonra içine; pudra şekeri, kakao, fındık, vanilya, tuz (tuz birçok tatlı da, tadını ortaya çıkarır. Bu nedenle nutellaya koyacağınız tuz, Nutellanızın tadını daha da güzelleştirecektir) ve sütü de ilave ederek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ortasından kaynamaya başlayan nutellanın içerisine son olarak margarini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Margarin eriyene kadar karışımı karıştırarak çırpın. İsteğinize bağlı olarak ister sıcak, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz. Sağlıklı ve katkı maddesiz enfes nutellanın tadına bayılacaksınız. Yapımının da basit ve pratik olması sebebiyle istediğiniz zamanyapabilirsiniz. Malzemeleri çoğaltarak daha fazla da yapabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz takdir de uzun süre bozulmuyor. Saklamak için cam kavanozun içerisine koyarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.



Bu da Yumurtalı Nutella Tarifimiz.
Malzemeler:
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker (300 gr),
1 paket vanilya (10 gr),
4 veya 5 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı un haline gelmiş fındık içi (eğer istemezseniz katmayabilirsiniz),
3 yemek kaşığı süt tozu,
2 su bardağı un (280 gr).
300 gr tereyağı (isteyen margarin kullanabilir ben sağlık açısından tereyağını tercih ediyorum).

Yapılışı

Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritip kaynatın

Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın. (krem şanti kıvamını alması için)

Üzerine vanilyayı, kakaoyu, süt tozunu ilave edip karıştırın.

Sonra azar azar unu ilave edin ve tekrar karıştırın. (kek hamuru kıvamında olacak)

Daha sonra kaynamakta olan yağımızı  sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. (yağı birden kesinlikle dökmüyoruz kıvamını bozuyor)

Son olarak fındık içini ilave edip karıştırın.

Ev Yapımı Nutellamızı cam kavanoza koyun.

Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve istediğimiz zaman servis yapın.


Not: Tüketmeden biraz önce çıkarmanız yeterli olacaktır.

Comments