Malzemeler:
2 Su Bardağı Sade Pilav
200 Gram Tavuk Göğüs eti, İnce şeritler halinde kesilmiş olacak
6-8 Adet Kurutulmuş Şitake Mantarı, Küçük parçalara kesilmiş (Sıcak suda 30 dakika kadar bekletip, elinizde sıkarak fazla suyunu süzün ve saplarını kesin.)
Detay:
Şimdi diyeceksiniz ki Şitake mantarı da neyin nesi? Burada parantez açalım (Şitaki mantarı, Shii ağacından toplanan lezzetli bir mantar türü. Kelime anlamı "Lezzetli, Hoş kokulu mantar" dır. Uzakdoğu mutfağının önemli bir öğesidir Çin'de en meşhur, dünyada üretim ve tüketimi 2. sıradaki mantardır) Arkadaşlar migrosta bulabilirsiniz bu mantarı,hatta sanal maretten sipariş yapılabiliyor,bilginize sunulur.
4 Diş Sarımsak , İnce dilimlenmiş
2-3 Adet Yeşil Soğan, İnce dilimlenmiş
2 Adet Yumurta, Çırpılmış
1 Yemek Kaşığı Pirinç Sirkesi (marketlerde satılıyor)
1 Yemek Kaşığı İstiridye Sosu veya Hoisin Sos
Detay:
İstiridye sosu, istiridyelerden elde edilen soslardır. Modern kullanımda en yaygın olanı, şeker, tuz ve su ile mısır nişastasıyla koyultulmuş, biraz istiridye özü ile tatlandırılmış, koyu kahverengimsi bir çeşnidir-Hepsiburada,Macrocenter gibi yerlerde satılıyor
Hoisin sos:Bu bildiğiniz barbekü sosu,
Soya fasulyesi, şeker, un, sirke, tuz, sarımsak, kırmızı biber ve susam tohumu yağından yapılıyor
2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
2 Tutam Tuz
2 Tutam Karabiber
Yapılışı:
Bir kasede ince şeritlere kesilmiş tavukları bir tutam tuz ve karabiber ile güzelce harmanlayıp, bir kenarda bekletin. Bir diğer kasede ise yumurtaları pirinç sirkesi ile çırparak karıştırın ve hazırladığınız karışımı bir kenarda bekletin.Wok tavayı orta dereceli ateşte ısıtın. Ayçiçek yağını ve ince dilimlenmiş sarımsakları ilave edip, aroması çıkana dek yaklaşık 1-2 dakika soteleyin. Altın sarısı renge dönüşen sarımsak dilimlerini bir kaşık yardımıyla wok tavadan çıkarın ve bir tabağa aktarın. Tavuk dilimlerini wok tavaya ilave edin ve yüksek ateşte 1 dakika kadar soteleyin. Ardından mantarları ve ince dilimlenmiş yeşil soğanları ilave edin. Üzerine bir tutam tuz ve karabiber serpiştirip, 1 dakika daha soteleyin. Çırpılmış yumurtaları wok tavaya dökün ve 5-10 saniye kadar karıştırdıktan sonra üzerine pilavı ekleyin. Son olarak istiridye sosunu da ilave edip, tüm malzemeleri iyice birbirine homojen olarak karıştırın. Yaklaşık 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve üzerine kızarmış sarımsak dilimleri yerleştirip, sıcakken servis edin.
Comments
Post a Comment