Yoğurt Sosunda Taze Patates(Hindistan)


Malzemeler:
15 adet patates 
2 adet defne yaprağı 
1 adet çubuk tarçın 
1 adet soğan 
1 adet yıldız anason 
1 tatlı kaşığı rende zencefil 
1 tatlı kaşığı kimyon 
3 adet rendelenmiş sarımsak 
1 yemek kaşığı toz kişniş 
yarım çay kaşığı zerdeçal 
yarım çay kaşığı garam masala 
1 çay kaşığı acı pul biber 
yarım çay bardağı krema 
1 su bardağı yoğurt 
4 yemek kaşığı tereyağı 
10 adet badem 
Tuz 
Karabiber 

Yapılışı:
Öncelikle bademleri suyun içerisinde 2 saat kadar bekletin. 
Mutfak robotunda çok az su ile bademleri macun kıvamına gelene kadar çekin. 
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın 
Önceden haşlamış olduğunuz taze patatesleri her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. 
Patatesleri çıkartıp bir kenara alın. 
Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ilave edin. 
Defne yaprağını, çubuk tarçını ve yıldız anasonu ilave edip biraz çevirdikten sonra doğranmış soğanı, sarımsağı, tuzu ve zencefili ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. 
Yoğurdun içine zerdeçalı, kimyonu, kişniş tozunu ve acı pul biberi karıştırın. 
Bu karışımı tavaya alın ve 2 dakika kadar pişirin. 
Macun kıvamına getirdiğiniz bademleri ilave edip yağından ayrılana kadar yaklaşık 7-10 dakika pişirin. 
Gerekirse az miktarda su ilave edin. 
Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin. 
Kremayı ekledikten sonra 1-2 dakika patatesleri çevirin ve doğranmış taze kişniş ile birlikte servis yapın.

Comments