Michelin Yıldızlı Şefe Göre Makarna Pişirme Sanatı


Makarna, öğrencisinden bekarına, yeni evlisinden mutfakta ustalaşmışına kadar herkesin kuşkusuz yapmayı en iyi bildiği yemeklerdendir..
Ancak ben harika makarna pişiririm diyorsanız ve ustalığınıza güveniyorsanız bile aslında onu şimdiye kadar hep yanlış pişirmiş olabilirsiniz.
Zira Michelin yıldızlı ünlü şef Andrew Carmellini'ye göre birçoğumuz makarnayı yanlış hazırlıyoruz ve onun asıl lezzetini kaybetmesini sağlıyoruz.
Şimdi ondan mükemmel bir makarnanın sırlarını öğrenme zamanı.

Makarnayı haşladığınız suyunu döküyorsanız bu hata yapıyorsunuz demek!

Çünkü makarnanın haşlandığı su, ona sonradan ayrı bir lezzet verecek. Ayrıca içinde birçok mineral ve vitamin barındıran makarnanın özünün geçtiği su bu! ziyan etmeyin! Nasıl diyenleri birkaç madde ötesinde sorunuzun yanıtı var.

Eğer makarnayı süzgeçle süzüyor ve soğuk suya tutuyorsanız bu da yanlış bir uygulama.

Sebebi makarnanın soğuk sudan dolayı lezzetini kaybetmesi ve parçalanması.

Makarnanın sosunu tabağa servis ettikten sonra eklemek de başka bir hata

Zira pişmiş makarnanın üstüne sos dökünce makarnalar birbirine yapışıyor ve tadını kaybediyor.

Peki nasıl yapmalısınız: Süzgeç yerine bir kap yardımıyla makarnayı haşlandığı tencereden alın

Makarnayı başka bir tencereye aktarın ve hazırladığınız sosu da üzerine ekleyin

Biraz pişirip sos çekince ocağın altını kapatın.

Makarnanın haşlandığı sudan da göz kararı alarak makarnanın olduğu tencereye dahil edin

Ve sonra servis edin. Lezzetinin nasıl farklı olduğuna inanamayacaksınız.
Denemeye değer :)

Comments