Akasya Çiçeği Şerbeti Tarifi




                                                  Akasya kokan gecelerde
                                                  Türküler söyleyip dolaşırdın sen,
                                                  Birer birer dökülen hecelerde
                                                  Kendi yüreğinle yarışırdın sen...

   Akasya çiçeklerinden yapılan şerbeti içerken, o mis kokulu ağacın kokusunu duyup, ağacın uzanabildiği dallarından akasya çiçeklerini koparıp koparıp içindeki ballı kısmı yiyerek dolmuşun gelmesini bekleyen o küçük kız çocuğu hayali gelir bazen insanın aklına..Bu mis kokulu şerbetin tarifi ise şöyle:
Malzemeler:
200 gram ayıklanmış akasya çiçeği 
5 yemek kaşığı toz şeker 
6 su bardağı içme suyu 
1 adet limonun suyu 

Yapılışı: 
Akasya çiçeklerinin sadece taç yaprakları ayıklanıp güzelce yıkanır.
Limon suyu ile ovularak, üzeri streçle sarılıp bir gece bekletilir.
İçme suyuna toz şeker eklenip, bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatılır.
Limon suyu ile ovulmuş çiçekler de tencereye eklenir.
Bir iki taşım kaynatılıp, sonrasında ocaktan alınır.
Soğuyunca süzülüp, kapaklı bir sürahiye alınır.
Şeker ve su oranı damak zevkinize göre arttırılıp, azaltılabilir.
Buzdolabında bekletilip, servis edileceği zaman istenirse buz eklenir.

Comments