BB Krem İle CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bir kaç yıl öncesine kadar cilt bakım kremleri arasında yer almayan BB krem ve CC krem artık pek çok kadının günlük hayatta kullandığı olmassa olmaz makyaj malzemeleri arasında yer alıyor.  BB krem mi kullanmak gerekir yoksa CC krem mi ? Aslına bakarsanız BB krem ve CC krem kullanım amacı açısından pek çok yönü ile birbirine benzemektedir. Bazı farklılıklar içerse de genellikle kapatıcı amaçlı kullanılıyor ve ciltteki istenmeyen kusurların örtülmesini sağlıyor. BB krem veya CC krem seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu cilt tipinize uygun olanını tercih etmeniz. Şimdi liste halinde bu farkları ele alalım:

*BB krem Leke örtücü (Blemish Balm) veya güzellik kremi (Beauty Balm) olarak adlandırılmaktadır.

*CC Krem Renk kontrolü (Colour Control/ Color-Correcting) olarak adlandırılır.
BB kremin temel görevleri, ciltte tonlama yapmak, ciltteki leke ve kusurları kapatmak, cildi nemlendirmek, cildi aydınlatmak ve cildi güneşe karşı korumaktır.

*CC kremin temel görevi, ciltte meydana gelen kızarıklıklar, ton farklılıkları ve cilt solukluğunu kapatmaktır.

*BB krem güneş koruyucu da içerdiği için oldukça pratik bir makyaj ürünüdür .

*CC krem BB kreme oranla daha besleyici, daha kapatıcı ve daha ince bir kremdir. Bir nevi BB kremin daha da geliştirilmiş hali de diyebiliriz.

*CC kremde BB krem gibi güneş koruyucu içeriyor, ama CC kremdeki koruma faktörü daha fazla bulunuyor.

*CC krem BB kreme göre daha hafif ve yumuşaktır.

*CC krem BB kremden daha az yağ içeriğine sahiptir. CC krem daha mat bazlı olduğu için, BB kreme oranla makyaj bazı olarak daha iyi performans sağlıyor.

*BB krem ile CC krem arasındaki en büyük fark kapatıcılık yönünden gözleniyor. CC krem BB kreme göre daha iyi kapatma özelliğine sahip.

*BB krem tek sürüşle, kadınları, nemlendirici, güneş koruyucu ve fondöten kullanma işinden kurtarıyor. 3 krem ile yapılan işlemi tek kremle yapmalarını sağlıyor.

Eğer cildiniz akneye meyilli, kızarık, donuk ya da koyu lekelerle dolu ise BB krem değil CC krem kullanmanız gerekiyor.

Comments