Diyabet ve Şeker Hastaları İçin Şekersiz Tatlı Tarifleri 2

Şekersiz cheesecake tarifi
 Malzemeler
4 yumurta
1/4 bardak yumuşatılmış tereyağı
1/2 ekşi krema 
2 çay kaşığı vanilya
1/2 tatlandırılmamış kakao tozu
1 çay kaşığı hazır espresso tozu 
3/4 bardak tatlandırıcı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 bardak şekersiz çikolata cipsi
Cheesecake sosu için:
227 gr krem peynir veya yumuşak beyaz peynir
1 yumurta
1/4 tatlandırıcı
1/2 vanilya
57 gr şekersiz veya %85 siyah çikolata parçaları (isteğe bağlı)

Yapılışı
Fırını 350 derecede önceden ısıtın. İlk 4 karışımı mikserde iyice çırpın. Başka bir kapta diğer 5 kuru malzemeyi çırpın. Kuru karışımı ıslak karışıma ilave edip hepsini karıştırın. Çikolata cipsleri de ekleyin. Pişirme tabağınızı yağlayın. Kek hamurun yarısını fırın tavaya dökün ve geri kalanı bir kenara ayırın. 
Cheesecake sosunu hazırlarken bütün malzemeleri mikserde karıştırın. Karışımın yarısını tavadaki kek karışımınaekleyin. Ayırdığınız kek karışımını da cheesecake sosunun üstüne dökün. Son olarak kalan cheesecake sosunu koyarak dağıtın. İsterseniz çikolata parçaları ile süsleyin. 30-35 dakika pişirdikten sonra 15-20 dakika soğutun.

Minik kakaolu toplar


Malzemeler
 12 adet hurma
1/2 bardak dilimlenmiş hindistan cevizi
1/2 çay kaşığı vanilya
1/4 bardak ceviz
1 çay kaşığı su

Çikolata sosu için:
1/4 bardak bitter çikolata
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı
 Hurma ile vanilyayı mikserde karıştırın. Ceviz ile suyu ekleyip hepsini tekrar karıştırın. Kurabiye kepçesiyle karışımdan toplar yapın. Pişirme kağıdına koyarak 1 saat dondurucuda tutun. 

Çikolata sosu için çikolata ile hindistan cevizi yapını eritin. Donmuş topları çikolataya sokun. Pişirme kağıdına dizdikten sonra üstüne hindistan cevizi tozu serpin. Buzdolabında saklayabilirsiniz.

Bisküvi ve vanilyalı dondurma keki 


Malzemeler
1 paket şekersiz çikolatalı bisküvi (parçalanmış)
1/3 bardak kıyılmış parça fındık
3 yemek kaşığı az kalorili erimiş margarin 
1 kilo şekersiz, yağsız ve erimiş vanilyalı dondurma

Yapılışı
 İlk 3 malzemeyi birleştirin ve karışımdan 1 bardak ayırın. Kalan karışımı kare bir tavaya koyup 10 dakika kadar dondurun. Vanilyalı dondurmayı karışıma yayın. Ayırdığınız bisküvi ve fındık parçalarından oluşan karışımı dondurmanın üstüne ve kenarlarına serpiştirin. En az 8 saat dondurun, servis etmeden önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve dilimlere ayırın.

Comments