Dünyadan Güzelliğin Püf Noktaları


Cilde masaj yapın – Fransız kadınları makyaj yapmadan hemen önce, cilde losyon ve nemlendirici sürüyorlar. Cildin parlak ve esnek görünmesi için nemlendiriciyi ciltlerine masaj yaparak sürüyorlar. Masajla cilt nemlendiriciyi herzaman daha rahat emer.

1. Domatesleri soyup püre haline getirdikten sonra içine bir kaşık bal ve zeytinyağı katan Sophia Loren, bu karışımı yüzüne sürdükten sonra bir saat bekliyor. Botoksa karşı olduğunu vurgulayan Loren, bu yöntemin yüzünde oluşan kırışıklıkların ortadan kalkmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

2. Soğuk duş cildin elastikliğini korumaya ve buna yoğunlaşmasına yardımcı oluyor. Yüzü için ise termal su ve canlandırıcı sprey kullanıyor. Aşırı Makyaj kadını güzelleştirmek yerine çirkinleştiren bir faktördür. Çok az  fondöten sürdükten sonra gözlerine kahverengi tonlarında göz farı çekiyor.

3.Hindistanlılar ılık hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj yapıyor. Uygulaması şöyle oluyor:Bir gece saçta bekletilen yağ ertesi gün yıkanır. Böylece saç parlak ve canlı olur. Bu kadınlar, kiraz ve nar tanelerini  ezerek yüzüne sürüyor. Bu maske haftada bir kez olmak üzere 5-6 dakika kullanılır. Cildinizin nasıl parlak ve canlı olduğunun kendinizde şahit olcaksınız.

4. Dökülen ve cansızlaşan saçlarınızı yeniden canlandırmak ve parlaklık kazandırmak için 3/4 fincan zeytin yağı, 1/2 fincan bal ve aşağı yukarı 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Saçlarınızı suyla durulayın, havluyla kurulayın ve daha sonra az bir karışımı tarayarak saçlarınıza sürün. Daha sonra saçlarınızı yarım saat bone ile sarın ve bekleyin. Son olarak şampuanla yıkayın ve durulayın, parlaklığı göreceksiniz.

Comments