Ev Yapımı Badem Sütü Tarifi

Son zamanlarda badem ya da soya sütü bir hayli popüler ve tavsiye ediliyor.  Diyetisten Burcu Yıldız, sütü tamamen hayatından çıkaranları uyarıyor, besin öğelerine dikkat çekerek ekleme yapıyor : “Süt, C vitamini ve demir dışında, bütün besin ögelerini içerir. Aynı zamanda elzem amino asitleri de içermektedir.  Eskiden süt denilince akıllara sadece inek sütü geliyordu. Günümüzde ise badem sütü, soya sütü, pirinç sütü gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz. Laktoz intoleransı veya alerji gibi nedenlerden dolayı inek sütü tüketemeyen veya tadından dolayı tüketmekten hoşlanmayanlar tabii ki diğer sütleri de seçebilirler.”

Süte kakao tozuve agave şurubu ekleyerek çikolatalı badem sütü de yapabilirsiniz.

İşte bu pratik badem sütü yapımının tarifi: 

Evde badem sütü nasıl yapılır?
- Malzemeler:
• 12 saat öncesinden ıslatılmış çiğ badem
• Su (miktarını siz yapmak istediğiniz ölçüye göre belirleyebilirsiniz) 
• Blender
• Süzmek için tülbent

- Yapılışı:
• 12 saat önceden ıslattığınız bademleri blendera koyun. 

• Üzerine su ekleyin. 

• Badem ve suyu birlikte blenderda karıştırın. Bademler iyice ezilip suyun içinde emildiğinde bunları bir bone yardımıyla süzün. 

• Ve badem sütünüz hazır. Bu sütü hazırladıktan sonra buzdolabında muhafaza edip dayanma süresi ise 3 gündür. 

Kaynak:BuseTerim.com

Comments