Evde Kuru Şampuan Yapımı Tarifleri




Son dönemlerin , saç bakım ürünleri arasında en çok tercih edileni ve belkide mucize buluş olan kuru şampuan zamanı az olanlar için devrim niteliğinde. Herkesin saç tipi aynı değil. Kuru saçlar , normal saçlar ve yağlı saçlar farklı saç bakımı ister. Ama en çok sıkıntı çekilen saç tipi yağlı saçlardır. Çünkü günlük olarak yıkanmak isteyen bir saç tipi olmakla birlikte,yıkanmadığı zaman ise, ortaya çıkan yağlı görünüm kişiyi son derece rahatsız eder. Her gün saç yıkamanın en büyük zararı ise saçların yağlanmasını artırmasıdır. Peki ne yapmak gerekir? İşte tam bu noktada kuru şampuan devreye giriyor ve büyük bir kurtarıcı rol oynuyor. Kuru şampuan ile bir kaç dakika zaman ayırarak saçların yağlı ve cansız görünümünden kurtulmak son derece mümkün. Kuru şampuan nedir diye sorulacak olursa,kuru şampuan içerdiği pudra ile saçın doğal yağını emen ve saçların daha canlı ve temiz görünmesini sağlayan, yıkama ve durulam gerektirmeyen bir saç bakımı ürünüdür. 

Kuru Şampuan Tarifi/Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
1 çorba kaşığı karbonat,
1 çorba kaşığı kakao
Mısır Nişastası,
Büyük makyaj fırçası
1-2 damla lavanta Yağı

Yapılışı Ve Kullanımı
Cam bir kasenin içine tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı, büyük bir aynanın karşısında, büyük makyaj fırçası ile saçlarınızın yağlı görünen bölümlerine, saç diplerine tampon yapar gibi uygulayın. Uyguladığınız kuru şampuanın 5 dakika kadar saçlarınızda kalmasını bekleyin ve ardından elinizle saç diplerinizdeki karışımı silkeleyin. Saçlarınızı taradıktan sonra, saçlarınızı tertemiz ve mis gibi koktuğuna şahit olacaksınız.

ÖNEMLİ not:
Siyah saçlıysanız veya koyu kahverengi saçlarınız; Karışımın içindeki mısır nişastası 30 gram, kakao tozu 70 gram olmalıdır.

Kahverengi veya kumral saçlıysanız; Karışımın içindeki mısır nişastası 50 gram, kakao tozu 50 gram olmalıdır.


Sarı ve açık kahverengi saçlarınız varsa; Karışımın içindeki mısır nişastası 70 gram, kakao tozu 30 gram olmalıdır.


Diğer Bir Tarif:
Malzemeler:Yarım çay bardağı Mısır nişastası
Yarım çay bardağı tatlandırılmamış kakao tozu
Yarım çay bardağı tarçın

Yapılışı:
Malzemeleri cam bir kap içinde karıştırın
Karışımı allık veya pudra fırçasıyla saç diplerine sürebilirsiniz. Özellikle ilk yağlanan bölgelere uygulayabilirsiniz.

Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra saçlarınızı elinizde karıştırın ve sonrasında tarayın. Bu sayede her yere dağılmasını sağlayabilirsiniz.


Comments