Göz Kalemi İle Yapılabilecek 20 Makyaj Hilesi


Göz kalemi makyaj yapanlar için en çok kullanılan makyaj malzemelerinin başında yer almaktadır. Göz kalemi kullanmanın en güzel yanı da bazı makyaj hileleri ile, dilerseniz gözlerinizi olduğundan daha büyük, daha küçük ya da daha çekik veya yuvarlak yapabilmeniz. Yani bazı makyaj hileleri sayesinde gözlerinize dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Bu detaylardan bazıları şunlar:

*Göz makyajınızın daha belirgin olmasını istiyorsanız, kullandığınız far ile aynı renkte göz kalemini eyeliner olarak kullanmanız gerekiyor.

*Kaşlarınızın daha belirgin ve daha kalın görünmesini sağlamak için göz kaleminizi kaş kalemi olarak kullanmanız yeterli olacaktır.Yanlız kaşı değil kaş kıllarını boyamalısınız.Yoksa abartılı bir görünüm elde etmiş olursunuz

*Eğer koyu renk farınız bitmişse, gri siyah ya da kahverengi farınızı göz kapağına uygulayın ve bir pamuk yardımı ile bunu dağıtın. İstediğiniz sonucu alacağınızdan emin olabilirsiniz.

*Kedi göz makyajı yapmak istiyorsanız, göz kapağının üzerine çekmiş olduğunuz kalemi şakaklara doğru uzatın. Dilerseniz, alt göz kapağının yarısından itibaren üstteki çizgiye paralel bir çizgi çekerek çift kanatlı kedi göz makyajı da yapabilirsiniz. Buda değişik bir alternatif..


*Nostalji tutkunu iseniz,60’lı yılların modasına geri dönmek için, göz kalemiyle yanağınıza bir ben kondurabilirsiniz.

*Göz kalemini sadece kadınlar kullanır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Erkekler de göz kalemi kullanmaya çoktan başladılar. Bunun en büyük örneği de Johnny Depp.. 

*Gözlerinizin daha çekik olmasını isterseniz, Göz kalemini alt ve üst kirpiklerin yarısından başlayarak göz kapaklarının bitimine kadar uygulamanız yeterli olacaktır.

*Eğer beyaz tenli iseniz, siyah göz kalemi kullanmak yerine kahverengi göz kalemi kullanmanız yüz hatlarınızın daha yumuşak görünmesini sağlar ve yerinde bir seçim olur.

*Gözleriniz büyükse ve daha küçük görünmesini istiyorsanız, göz kapaklarının içine göz kalemi uygulayın. Bu sayede gözleriniz daha küçük görünecektir.

*Gözlerinizi daha iri göstermek içinse gözlerinizin alt ve üst çevresine kalem çekmeniz yeterli olacaktır.

*Gözleriniz aşağıya doğru ise, kirpik diplerine süreceğiniz  kalem ile daha hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

*Gözlerinizin iç ve dış kısımlarına kalem çektiğiniz takdirde daha anlamlı bakışlara sahip olursunuz.

*Gözlerinizin çekik görünmesini sağlamak için, göz pınarından başlayarak gözün bitiş çizgisine kadar kalem çekmelisiniz.

*Göz kalemini çektikten sonra, pamuklu bir çubuk yardımı ile dağıttığınızda daha buğulu bakışlara sahip olacaksınız.

*Alt göz kapağına beyaz kalem çekmekle, gözlerinize daha parlak bir form verirsiniz.
Gözleriniz birbirine çok uzaksa, göz ortasından göz pınarına kadar alt ve üst kısmına kalem çekmelisiniz. Bu işlem gözlerinizin birbirine daha yakın görünmesini sağlar.

*Gözleriniz bir birine çok yakınsa göz ortasından göz sonuna kadar alt ve üst kısmına kalem sürmelisiniz.

*Kaşlarınızın daha uzun görünmesini sağlamak için, uygun renkli bir göz kalemi ile kaş çizgisini uzatabilirsiniz.

 *Gözleriniz renkli ise, renkli göz kalemi kullanmak bakışlarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

*Sadece üst kirpik diplerine kalem sürerseniz, gözleriniz daha kalkık görünecektir.

Comments