Hurma Maskesi


Eğer kuru bir cilt yapısından şikayetçi iseniz  uygulayacağınız çeşitli cilt maskeleri ile ferahlık ve tazelik kazandırabilirsiniz. Bu maskelerden birisi olan Hurma Maskesi sayesinde nemli ve daha sıkı ayrıca formda bir cilde kavuşabilirsiniz. Hurma maskesi Suna Dumankaya tarafından bir televizyon programında uygulanmış olup, böylelikle güzellik maskeleri arasında yerini almış olan bir tariftir. 
Hurmanın değişik yörelere göre çeşitli isimleri bulunur. Amme Hurması, Trabzon Hurması, Cennet Hurması gibi isimlerinden herhangi birisini duyduğunuzda tereddüt etmeden maskeniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hurma Maskesi Malzemeleri:
1 adet olgunlaşmış hurma
1 adet yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 çorba kaşığı yulaf unu

Yapılışı:
Hurma maskesi nasıl yapılır, sorusundan önce bu maskeyi uygulayacak olanlara bir uyarı da bulunacak olursak, hurma maskesi sivilce maskeleri arasında yer almamaktadır.

Hurma maskesini hazırlama aşamasına geçtiğinizde ilk olarak küçük bir kasenin içerisinde yumurtanın beyazını alın. Daha sonra kabuğundan soyulmuş ve püre haline getirilmiş olan hurmadan bir çorba kaşığı alıp, kasenizdeki yumurta beyazının üzerine döküp homojen şekilde karıştırmalısınız.
 Küçük bir hatırlatma: Hurmaların kabuklarını sakın çöpe atmayın. Dolabınızda saklayın ve cildinizin kuruduğunu hissettiğiniz acil durumlarda çıkarıp iç kısımlarını yüzünüze nazikçe sürün. Yalnızca yüz değil olumsuz hava şartlarından dolayı kurumuş, çatlak el ve dudaklar için de güvenle kullanabilirsiniz.
Malzemeleri birbirine karıştıktan sonra üzüm pekmezinizi de üzerine ilave edin. En son yulaf ununu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Macun haline gelen bu karışımı yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık 20 dakika bekleyip ılık su ile durulayabilirsiniz.

Hurma maskesi tarifi içerisinde yer alan üzüm pekmezi de cildin toksinlerden arınıp durulaşmasını sağlar. Aynı zamanda kullandığınız diğer malzemelerin de sıkılaştırıcı olma özellikleri ve vitamin-mineral deposu olması sayesinde hurma maskesi faydaları arasında cildi gençleştirdiğini de söyleyebiliriz.

Comments