İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar?


Bu konuda iki ayrı açıklama bulunmaktadır
1) İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada çin sesiyle tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle tat alma; burunla koklama; eliyle dokurma ve çin sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını taşır.

2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip, ona zehirli içki sunmasi doğal sayılmaktaydı. Ev sahibi içkinin zehirsiz oldugunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çin sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadigini göstermiş olurdu

Comments