Isırgan Otu Saç Maskesi,Isırgan Otunun Saça Faydaları

Gerekli Malzemeler ;
*1 demet taze ısırgan otu,
*Yarım çay bardağı kekik suyu,
*Yarım çay bardağı saf zeytinyağı,
*Yarım çay bardağı badem yağı,
*1 çay kaşığı biberiye yağı,
*Yarım litre su,

Uygulanışı:
Isırgan otunu ellerinizi yakmasına fırsat vermeyecek şekilde bol suyla yıkayıp süzün.Yarım litre suyu tencereye alıp kaynatın.Kaynayan suya ısırgan otunu ekleyin.5 dakika kaynatın.Isırgan otunu suyuyla birlikte mutfak robotuna alın.Zeytinyağı, kekik suyu, badem yağı ve biberiye yağını ilave edin.Püre kıvamına gelene kadar robotta güzelce çekin.Maske; ılındığında saç diplerine ve uçlarına masaj yaparak yedirin.Saçınıza streç film sarıp 30 dakika bekleyin.Hafif suyla ıslatıp şampuanlayın.Saç besleyici bakım maskesini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Isırganın Saça Faydaları
Isırgan otu,saç dökülmelerine karşı temelden bir çözüm sunmaktadır. Isırgan çayı düzenli içilerek saçların dökülmesinin önü alınmış olacaktır.

Saç dökülmesi hormonal bir fonksiyonun sonucu olarak gerçekleşir. Vücut DHT hormonu salgılar ve bu hormon saç dökülmesine sebep olmaktadır. Isırgan ise bu hormonun salgılanmasını düzenleyerek hatta azaltarak saç dökülmelerini durdurur. 


Saç dökülmelerinde bir diğer etkili olduğu alan ise saç diplerinde oluşan mikro organizmalara karşı etkili bir koruma sağlaması ve saçı beslemesidir.

Comments