Kavun Reçeli Nasıl Yapılır?


Malzemeler:
1 kg kavun
Yarım kilo toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:
Kavun reçeli yapmak için kullanacağınız kavunları sert seçmeniz önerilir. Kavunları öncelikle küp küp doğradıktan sonra reçel tenceresine alın.
Doğramış olduğunuz kavunların üzerine şekeri dökün ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Tahta kaşıkla ara sıra reçelinizi karıştırın. Reçelin yüzeyinde oluşan köpükleri sıyırıp alın.
Reçeliniz kaynamaya başlayınca altını kısın.
45 dakika boyunca kaynayan kavun reçeliniz koyulaşarak kıvamına gelmiş olacaktır.
Reçelinizi ocaktan almadan önce limon suyunu ve vanilyayı ilave etmeyi unutmayın.
Limon suyu ve vanilyayla bir taşım daha kaynayan reçeli ocaktan alın ve kavanozun içerisine kepçe ile doldurun.
Reçel kavanozunun üzerinde yarım parmak boşluk kalmasına özen gösterin.
Kavanozun dış kısmına akan reçelleri temizledikten sonra kapakla ağzını sıkıca kapatın.
Reçel kavanozunu ters çevirerek soğuması için mutfağınızda bir kenara alın.
Mutfağınızda sevginizi de katarak hazırlamış olduğunuz kavun reçelini serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Comments