Limon Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
2 bardak dolusu limon çiçeği
1 adet limon
Yarım kilo toz şeker

Yapılışı:
Limon ağacından toplamış olduğunuz çiçekleri sap kısımlarından güzelce ayıklayıp temizleyin.
Limon çiçeklerinin iç kısmında bulunan sarı kısmı da ayıklayın ve bol suda yıkayın.
Temizlemiş olduğunuz limon çiçeklerini kaynayan su içerisine atın ve bir taşım kaynatın.
Ardından suyu süzün ve limon çiçeklerini bir tepsi içerisine alın.
Limon çiçeklerinin üzerine yeteri miktar su ve limon suyunu ilave ederek güneşe koyun.
Reçelinizin şerbetini hazırlamaya başlayın. Bunun için bir tencereye 3 bardak su ve yarım kilo toz şekeri ilave edin. Şerbet kaynayıp hazır olduktan sonra birkaç damla limon suyu akıtın.
3 saat güneşte bekleyen limon çiçeklerinin suyunu süzün ve ardından şerbetin içerisine ilave edin.
Şerbet içerisinde limon çiçeklerini kaynamaya bırakın.
Reçeliniz kıvamını aldıktan sora ocağın altını söndürün ve reçeli kavanoza dikkatlice dökün.
Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir süre soğumasını bekleyin.
Hazırlamış olduğunuz limon çiçeği reçelinizi birkaç gün bekledikten sonra tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Reçeliniz birkaç gün dinlenince aroması daha lezzetli hale gelecektir. Reçelinizi kuru ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Comments