Lokum Pilavı Tarifi


Lokum Pilavı Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 küçük çay bardağı su
yeteri kadar tuz

Lokum pilavı Sosu İçin Gerekli Malzemeler
250 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım  çay kaşığı karabiber
 tuz

Kişi sayısı:
kişilik

Nasıl Yapılır? 
Un , yumurta ve tuz azar azar ilave edilerek tok ve sert bir hamur elde edilmesi gerekir gerekiyorsa un ve ya su ekleyin, hamuru beze haline getirip üzerine hafif nemli bir bez serip 15-20 dakika dinlendirin
Elde edilen hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın, hamuru 30 dakika kadar ara ara çevirerek kurutun, (ayarı yapabilmeniz önemli çok bekleyip hamuru kurutmayın )
açmış olduğunuz yufkayı önce ikiye bölün az unlayıp 5-10 dakika daha dinlendirin, yufkaları üst üste koyup iki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin, bu şerikler 1 cm olacak şekilde kare şeklinde tekrar kesin,kesmiş olduğunuz küçük kare hamurları bir tepsiye serpiştirip üzerini az unlayarak 30 dakika daha dinlendirin, küçük kareleri süzgece koyup fazla unu sallayarak arındırın, hamur kuruduğunda kavanoza ve ya bez torbalara doldurabilirsiniz, lokum pilavının hamuru bu şekilde yapılır.

Lokum Pilavı Nasıl Pişirilir
İlk olarak su Isıtıcısına su koyup kaynatın Tencereye biraz sıvı yap koyup lokum pilavı hamurundan bir parça alıp hafif altın bir renk alana kadar kavurun, kalan hamuru atın ve ayrıca yeterli miktarda tuz atın. (bir kısmını renklendirmek istemiyorsanız tümünü sıcak suyun içine kavurmadan atabilirsiniz aynı erişte gibi pişirebilirsiniz)
Tavaya tereyağı veya sıvı yağ koyun, üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin , tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın,haşlanan lokum pilavının fazla suyunu süzerek tencereye geri alın Kıymalı sosu dilerseniz lokum pilavına tamamen boşaltıp karıştırın veya tabağa alıp üzerine kıyma sosunu ilave ederek tabakta da karıştırabilirsiniz.

Comments