Makyaj Bazları(Primer) Nedir?


Nedir bu primer? Son yıllarda makyaj bazı nedir ne değildir, nasıl kullanılır gibi konularda kafa karıştırıcı pek çok bilgi ortaya atıldı. Primer yani makyaj bazını cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra kullanacağınız bir çeşit serum gibi düşünebilirsiniz. Raflarda farklı alternatifleriyle bulabileceğiniz makyaj bazlarının artık her cilt tipine göre hedefe yönelik çözüm sunan çeşitleri bulunuyor.

Neden bunu kullanmalısınız?
Herşeyden önce primer’lar cildinizi pürüzsüzleştirme gibi olağanüstü bir göreve sahip. Bu gücü iyi kullanırsanız cilt sorunlarını daha fazla makyaj yapmak zorunda kalmadan kolayca kapatabilirsiniz. Sıra makyaja geldiğinde ise makyajda gün içinde gün boyu kalıcılığın ne demek olduğunu görebilirsiniz. Makyajınızın sabitleme ve akmasını önlemek için makyaj bazlarına bir şans vermelisiniz.

Makyaj bazı nasıl uygulanır?
Cildinizi nemlendirdikten sonra ve fondöteni sürmeden önce makyaj bazını uygulamanız gerekiyor. Primer’ı ince ve cildinize eşit ölçüde dağıltarak uygularsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Bir fırça yardımıyla ya da sünger  vasıtasıyla bunu kullanabilirsiniz. Eğer daha rahat ediyorsanız parmak uçlarınızla uygulamanızda hiç bir sakınca yok. Fondöteni uygulamadan önce ciltte iyi emilmesi için 2-3 dakika bekleyin, sonra kapatıcı ya da fondöteninizi gerekli bölgelere uygulayın.

Kimler için uygun?
Her türlü cilt tipine uygun makyaj bazı bulabilirsiniz.

 - Akne ve sivilcelerini ya da izlerini kapatmak isteyenler,

- Siyah noktaları kapatmak isteyenler

- İnce çizgileri kapatmak isteyenler,

- Makyajınızın kalıcılığını gün boyunca korumak isteyenler makyaj bazlarını kullanabilirler.

Onu vazgeçilmez kılan neydi;
İçeriğindeki silica, milca ve hyalüronik asit gün boyunca cildinizi koruyor ve pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor…

Evde Makyaj Bazı Yapımı
Malzemeler:
Günlük olarak kullandığınız herhangi bir fondöten
Yine kullanmakta olduğunuz herhangi bir toz pudra
Nemlendirici krem
Küçük ve kapaklı müsait bir kap

Yapılışı

Küçük bir kabın içerisine nemlendiricimizi koyuyoruz. Koyduğumuz nemlendiricinin yarısı ölçüsünde de fondöten ekliyoruz. Ve daha sonra koyduğumuz fondötenin yarısı kadarda pudramızı ekleyip kulak çöpü yardımı ile homojen olana dek karıştırıyoruz. Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletiyoruz akabinde makyaj bazımız hazır oluyor

Comments