Tavuk Soslu Makarna


 Malzemeler
1 paket makarna
400 gr kuşbaşı tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber

Yapılışı
Makarnamızı geniş bir tencerede haşlamaya bırakıyoruz. O sırada ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyerek küp küp doğranmış soğan, biber ve tavuk etimizi birlikte soteliyoruz. Salçasını, doğranmış domatesi, sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatıp bikaç dakika pişirmeye bırakıyoruz. Kaynayan makarnamızı süzüyoruz. Tencereye alıyoruz. Pişen sosumuzu makarnamızla birleştiriyoruz. Afiyet olsun

Comments