Mis Gibi Zeytinyağı Kokulu Kurtarıcı Saç Maskeleri


Bal Ve Zeytinyağı Maskesi: Her ikisi de nemlendiren ve yumuşatan özelliklere sahip olan bal ve zeytinyağı, saçlarda da mükemmel yumuşatma sağlayacak ve saçlarınız besleyecektir. İşte bol nemlendiricili bir saç maskesi tarifi…
3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 2 çorba kaşığı balı karıştırıp saçlarınıza uygulayın ve boneyle kapatın. 15 dakika bu şekilde bekleyip şampuanla ılık su ile durulayın.

Zeytinyağı Maskesi: Yarım su bardağı sızma zeytinyağını bir kabın içine koyup 15-20 dakika kadar ısıtın. Ateş seviyesi düşük olsun, zeytinyağının ılınması yeterli olacak. Yağın yanmamasına dikkat edin. Ilınan zeytinyağını ocaktan alın. Yağa batırdığınız parmak uçlarınızla saç diplerinize dairesel hareketlerle masaj yapın. Saç deriniz kuru ise zeytinyağını saç diplerinize değdirmeden, saç maskesi yedirme işlemine biraz yukarıdan başlayın
Zeytinyağını tüm saçınıza yedirdikten sonra saçlarınız bir saç bonesi ile kapatın ve 30 dakika bekleyin. Bu süre boyunca zeytinyağı saç derinize, saç tellerinize iyice nüfuz edecek ve emilecektir.
30 dakikanın sonunda, saç dipleri ve telleriniz yağdan iyice arınıncaya kadar saçlarınızı şampuanlayıp ılık suda bol su ile durulayın.

Comments