Patatesleri Bu Şekilde Kesip Tavaya Atın- Misafirleriniz Bu Tarife Bayılacak!


Patates, yemekten asla usanmayacağınız bir yiyecek. Haşlanmış, kızartılmış ve hatta salatayla adeta bir enerji deposu!

Patates seviyorsanız aşağıdaki tarife bayılacaksınız.Ögrenciler ve yemek yapmaya vakti olmayanlar için çok kolay bir tarif! Tarifte patatese tat katmak için tavuk suyu ve tereyağı kullanıyorsunuz. Tadı ise tarif edilemez!

Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 patates
Tuz ve biber
Tereyağı
Kekik
Yarım su bardağı tavuk suyu

Hazırlanışı:
1- Önce patateslerin köşelerini kesin.

2- Şimdi de patateslerin kabuklarını güzelce soyun.

3- Patatesleri aşağıdaki şekilde kestikten sonra şimdi de yarıya bölün.

4- Sonra da patatesleri haşlayın.

5- Beş dakikanın ardından patatesleri kağıt havlunun üstüne koyun.

6- Önce tavada yağı kızdırın. Kızdıktan sonra ocağın derecesini düşürüp patatesleri koyun.

7- Biraz tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri altları piştiğinde çevirin.

8- Şimdi yağı dökün ve tavaya tereyağını ekleyin.

9- Şimdi de tekrar kekik, tuz ve karabiber ekleyin.

10- Tavuk suyunu tavaya dökün. Sapsız tavanızı fırında 220 derecede 30 dakika boyunca pişirin.

11- Harika görünecekler!

12- Çatalla patatesleri böldüğünüzde dışının çıtır çıtır içininse krem kıvamında olduğunu göreceksiniz.


Comments