Domates-Un Maskesi Tarifi


Sabahları kahvaltı sofralarınızı renklendiren, akşamları ise yemeklerinizin vazgeçilmezi olan ana kaynak domatesin saglığımıza faydası saymakla bitmeyecek kadar fazladır.

Sağladığı vitamin ve mineral desteği ile kalp hastalıkları, kanser, tansiyon, kemik hastalıkları gibi her türlü sağlık sorunuyla savaşmanıza yardımcı olur.

Aynı zamanda içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kalojen üretimini destekler. Bu da cildinizin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmanızı geciktirir.Domatesin güzellik maskeleri olarak kullanılmasının bir nedeni de cildin beyazlamasını sağlaması ve lekelerin etkisini azaltma özelliğidir.
Bu nedenle sivilce maskeleri arasında da yer alan, Domates kullanılarak hazırlanacak maskeye Un eklenmesi ile cildin rengi de dengelenmektedir.

Domates Un maskesi Suna Dumankaya tarafından gün yüzüne çıkarılmış mucizevi bir doğal reçetedir. Özellikle çil lekelerinden şikayetçi olanların kullanması uzmanlarca tavsiye edilmektedir

Domates Un maskesi malzemeleri yalnızca adından da anlaşılacağı gibi domates ve undur. Başka hiçbir malzemeye gerek duymadan kolayca hazırlayabileceğiniz Domates Un maskesinin etkisini birkaç uygulama sonrasında hissedeceksiniz ve değişimi gözlerinizle göreceksiniz

Hazırlanışı ve Uygulama: Kabuğunu soyduğunuz domatesin yarısının suyunu çıkardıktan sonra süzün. Macun kıvamını tutturana dek un ekleyip karıştırın. Unu aldığınca eklemeniz gerekmekte. Daha sonra ise karışımı öncesinde temizlediğiniz yüzünüze sürün.
5 dakika cildiniz de beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu tarifi haftada yalnızca bir sefer kullanın.
Düzenli olarak kısa bir süre uyguladıktan sonra cildinizde şikayet ettiğiniz problemlerin azaldığını görebileceksiniz.

Uyarı:Domates Un maskesi tarifi her cilt maskeleri gibi cildiniz de alerjiye neden olabilir. Maskeyi hazırladıktan sonra önce cildinizin bir bölümünde uygulamalısınız. Eğer kaşıntı, kızarıklık gibi belirtiler görmezseniz kullanmaya devam edebilirsiniz.
Böyle bir uygulama yapmamışsanız, maskeyi kullandıktan sonra nemlendirici kullanabilirsiniz.
Domates Un maskesini cildinize sürmeden önce bir cilt uzmanına danışın ve sürdükten sonra herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda acil olarak dermatoloğa başvurun.

Comments