Saç Tebeşiri Nedir?

Saç modası sürekli değişime uğramaktadır. Fakat saçlar yapısı gereği buna ayak uyduramayabilir. Çünkü sürekli boyatmak ve çeşitli işlemlerden geçen saç büyük zarar görmüş olur. Kişisel isteklere bağlı olarak her rengine ve çeşidine kolayca ulaşılan kıyafetler ve aksesuarlar her gün artarken saç için de bunu sağlayacak bir ürün üretilmiştir. Bu ürün saç tebeşiridir. Saç tebeşir bir bakıma geçici bir saç boyasıdır. Modanın günden güne değiştiği bir dönemde saça zarar vermeden istediği rengi vermek için kullanılan bu pratik ürün günden güne yayılarak herkese adını duyurmuştur.

Saç rengi her değiştirilmek istendiğinde faydalanacak bu ürün, ulaşılabilir olması sayesinde de çok beğenilmiş ve üne kavuşmuştur Yıkandığında kolayca çıkması özelliği sayesinde her gün farklı renk saçlara sahip olmanın anahtarı olmuştur.

Saç Tebeşiri Nasıl Uygulanır?
1. Öncelikle saç tebeşiri kullanılacak saça jöle veya sprey gibi bir ürünün sıkılmaması gerekir.
2. Boyanacak saça su püskürtülerek hafif bir biçimde ıslatılır. Saç, suyun damlamayacak ıslaklıkta olmalıdır.
3. Saç hafif bir şekilde ıslatıldıktan sonra saç tebeşiri ile istenilen renge boyanır. Boya ele bulaşabileceği için bir eldiven takmak yararlı olacaktır.
4. Boyanın homojen bir şekilde dağılması için saç taranır.
5. İyice boyandığından emin olduktan sonra kurutma makinesi ile biraz kurutulur. Burada asıl amaç saçı kurutmak değil boyayı sabitlemektir. Aksi halde kıyafetlere bulaşabilir. Kurutma makinesi yerine saç düzleştiricisi veya saç maşası da kullanılabilir.

Saç tebeşiri saça ısı ile sabitlendikten sonra boyama işlemi bitmiş demektir. Islanmadığı takdirde iki veya 3 gün süre ile kalıcılığını koruyacaktır. Saç eski haline getirilmek istendiğinde, şampuanla yıkamak yeterli olacaktır.

Saç tebeşiri saçın yapısı gereği açık renk saçlarda rengini daha iyi verir. Koyu renk saçlarda iyi sonuç alabilmek için tebeşiri daha yoğun bir şekilde uygulamak gerekecektir.

Saç tebeşiri ile tüm saç boyanabileceği gibi aralardan tutamlar alınarak farklı renklere boyanabilir. Kişisel zevklerin rahatlıkla konuşturulabileceği bir üründür. Ayrıca saçı boyatmaya gerek kalmadan balyaj ve ombre gibi uygulamalar da yapılabilir.

Saç tebeşirinin kanıtlanmış bir zararı yoktur. Fakat yine de haftada maksimum 4-5 kere kullanılması tavsiye edilir. Kozmetik marketlerden veya online satış sitelerinden saç tebeşiri kolayca temin edilebilir. Fiyat aralığı 10-60 ytl arasında değişmektedir.

Saç Tebeşiri ile Alakalı Sorulan Sorular
– Saç tebeşiri kaç gün saçta kalır?
Saç tebeşiri uyguladıktan sonra saçınızda rahatlıkla 2 gün kalacaktır. İkinci günden sonra solmaya ve renk kaybetmeye başlar. Bunun için saçlarınızı yıkayıp, saç tebeşirinden arındırmalı ve tekrar uygulamalısınız.

– Saç tebeşiri saçlara zarar verir mi?
Şimdiye kadar saç tebeşiri kullanan kişilerde herhangi bir saç problemi yaşandığı tespit edilmemiştir. Ancak saçları yıpratabileceği söylenmektedir. Peki saçları ne kadar yıpratır diye soracak olursanız, jöle, briyantin veya bir fön makinesi kadar zarar verecektir. Ayıca her seferinde saç düzleştirici kullanılacağından dolayı saçları bir nebze yıpratma payı olacaktır

 Saç tebeşiri nasıl temizlenir?
Saç tebeşiri saçlardan temizlenirken ılık su ve şampuan ile yıkayarak saçlardan temizlenebilir.

Comments