Selülit ve Doğum Çatlakları İçin Krem Yapımı


Doğumda ortaya çıkan çatlakların maalesef kesin bir çözümü yok. Bu doğal evyapımı krem ile çatlakların görüntüsünü yumuşatabiliriz. Bu krem sayesinde çatlak görünümünü azaltabilir ve selülitten kurtulabiliriz.

Selülit bütün kadınların ortak problemlerinden biridir. Ne kadar çok su içsek ne kadar spor yapsak da selülitler bazen kendini belli etmektedir. Selülitlerden kurtulmak için birkaç basit malzeme ile evde kendimiz krem yapabiliriz. Bu sayede vücudumuza kimyasal maddeler ile zarar vermeden de bu rahatsız edici portakal kabuğu görünümünden kurtulabiliriz.

İhtiyacınız Olan Malzemeler:

1 Adet Portakalın Kabuğu
1 Avuç Zencefil
2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Kahve Fincanı Ardıç Tohumu
3 Yaprak Karalahana
Bir Tutam Biberiye

Yapılış Aşaması:
Zeytinyağımızı bir kavanozumuza alıyoruz. İçine portakal kabuğu ve zencefilimizi ekliyoruz. Kavanozumuzun kapağını kapatarak 15 gün bekletiyoruz.

15 gün sonra karışımımıza bir kahve fincanı ardıç tohumu ve birkaç yaprak karalahana ekliyoruz. Biraz da biberiye ekleyerek blender yardımı ile homojen krem kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. İyice karışıp kıvamı koyulaşınca tercihen banyoya girerek selülitli bölgemize dairesel be nazik hareketle sürüyoruz. Elimizle yuvarlaklar çizerek sürmemiz önemli. Selülitli bölgelerimize masaj yaparak sürdüğümüz kremimizin üzerini streç film ile sarıyoruz. Üzerine bir tayt giyerek sabit kalmasını sağlayabiliriz.

Bu şekilde iki saat kadar bekletmemiz gerekiyor. Daha sonra bölgeyi yıkıyoruz.

Bildiğimiz gibi doğum çatlakları tedavi edilebilir değildir. Yalnızca görüntüyü yumuşatmak ve daha iyi bir görünüme sahip olmak için kremimizi uygulayabiliriz.

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde selülitten kurtulmak için çözüm arayışına girdiyseniz bu tarifi mutlaka uygulamalısınız.

Bu selülit ve doğum çatlakları için krem tarifi Bitki Bilimi ve Doğal Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan alıntıdır.


Denenmiş Bir Başka Yöntem:
formul ve açıklaması şu şekilde:
. Madecassol
• Hametan
• Acnelyse
isimli bu üç kremden her gün düzenli olarak çok az miktarda, mümkünse nohut tanesinden daha ufak miktarda elinizin ortasına sıkın ve parmağınızla karıştırın. Ardından bu üç kremin karışımını, karnınızdaki çatlakların üzerine masaj yaparak sürün. Bu işlemi günde bir kez sabah, bir kez akşam yapmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz sadece karın bölgenizdeki değil, bütün vücudunuzdaki çatlaklar için bu karışımı kullanabilirsiniz. Bu üç kremin karışımı ile şayet hızlı kilo alıp vermekle oluşmuş karın çatlaklarınız veya vücudunuzun herhangi bir bölgesinde cilt çatlaklarınız varsa ortalama 6 ay içersinde çatlaklar gözle görülür derecede azalıyor, hatta fark edilmez hale gelebiliyor. Ancak gebelik sonrası yani hamilelik sonrası oluşmuş karın çatlaklarınız ve vücut çatlaklarınız varsa bu çatlak kremi karışımı ile 1 yıl kadar bir sürede karın çatlaklarınız ve cilt çatlaklarınız gözle görülür derecede azalma gösteriyor 

Comments