Sizi Olduğunuzdan Daha Yaşlı Gösteren 7 Makyaj Hatası

Makyaj yaparken bazı kuralları iyi bilmek gerekir. Çünkü, genç gösteren bir takım makyaj hileleri olduğu gibi, sizi olduğunuzdan yaşlı gösterecek pek çok makyaj hatası da bulunur ve bunların bazılarını bilmeyerek de uygulayabiliriz.. Makyaj yaparken fazla abartıdan kaçınmak gerekir. Pek çok kadın yaptığı makyajla olduğundan çok daha yaşlı görünmektedir. 

Kapatıcıyı Çok Fazla Kullanmak
Cilt renginize uygun olmayan ve çok fazla kalın kullanılmış kapatıcılar yaşlı görünmekten de öte Roberto Carlos gibi görünmenize sebep olur. Bu tür olumsuz bir görüntüden kurtulmak için, profesyonel makyözlerin önerisi, akışkan, lüminöz parçacıklı kapatıcıları kullanmanızdır. Bu sayede cildiniz daha sağlıklı ve daha dinç görünecektir.

Alt Kirpiklere Fazla Maskara Uygulamak
Bakışlara daha fazla etkileyicilik katmak adına alt kirpiklere maskara uygulamak sıklıkla yapılan uygulamalardan bir tanesidir. Bunda yanlış bir şey yok ama, maskarayı gereğinden fazla uygulamanız dikkatleri göz altındaki kırışıklıklar üzerine yoğunlaştıracaktır. Kırışıklıklar ne kadar az olursa olsun, fazla maskara uygulamak kırışıklıkları daha yoğun hale getirir ve sizi daha yaşlı gösterir.

Yanlış Ruj Rengi Seçmek
Eğer dar dudaklara sahipseniz koyu renk ruj seçiminden kaçınmalısınız. Koyu renkler dudaklarınızı olduğundan daha ince gösterir.

Dudak Çizgilerini Gölgelemeyi Unutmayın
İyi bir dudak makyajı için, dudak kalemi kullanmak şarttır. Dudağınızı olduğundan daha geniş gösterecek olan  çizgileri dudaklarınızın merkezine doğru yönlendirerek gölgelendirmezseniz, komik bir tabloyla karşı karşıya kalacaksınız demektir

Kapatıcı Kullanmayı Unutmayın
Kapatıcıları kararında kullanmak cildinizi sağlıklı, parlak ve genç gösterir. Fakat ilk maddede belirttiğimiz gibi fazlası sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Özellikle göz altına uygun miktarda kapatıcı uygulamayı unutmayın. İnce bir katman halinde uygulayın.

Göz Farını Yanlış Şekilde Uygulamayın
Göz farı kullanırken sadece dış köşelere uygulama yapmalısınız. Göz farını tüm göz kapaına uyglarsanız olabildiğince yaşlı görünürsünüz.

Elmacık Kemiklerine Allık Uygulamak
Bu taktik genç yaşlarda çok işe yarasa da ilerleyen yaşlarda ters teper. Sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Daha açık tonlarda burun bölgesine çok yaklaşmadan yapacağınız allık uygulaması çok daha iyi bir seçim olacaktır

Comments