Vanilyalı Mango ve Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?


Malzemeler:
800 gram şeftali
200 gram olgun mango
700 gram toz şeker
1 paket vanilya
1 adet limon

Yapılışı:
Olgun mango ve şeftalilerin kabuklarını soyun,daha sonra çekirdek kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayarak bir kase içerisine alın.
Doğradığınız meyvelerin üzerine toz şeker, 1 adet limonun suyu ve vanilyayı serperek, kasenin ağzı kapalı şekilde bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
Buzdolabında dinlenen ve aromaları birbirine karışarak sulanan meyveleri ertesi gün buzdolabından çıkarın. Ardından meyveleri el blenderi ile marmelat kıvamına getirin.
Blender ile ezilen meyveleri büyük bir tencere içerisine alın ve bir taşım kaynatın.
5-10 dakika sonra kaynamaya başlayan reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin.
25 dakika boyunca pişen reçelden bir kase içerisine bir çay kaşığı ölçüsünde akıtın ve kaseyi buzdolabına koyun. 5 dakika sonra reçeli buzdolabından çıkararak kıvamını test edin. Eğer kaseyi eğince reçeliniz su gibi akmıyorsa, ocaktan almaya hazırdır.
Reçelinizi steril cam kavanoz içerisine aktardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Konserveyi ters çevirdikten sonra reçel kavanozlarının soğumasını bekleyin.
Hazırlamış olduğunuz ev yapımı vanilyalı mango ve şeftali reçelini serin, ışık almayan ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Comments