Viyana'nın Ünlü Patates Salatası Tarifi


Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates,
2 adet Soğan,
1 adet Limon,
1 çorba kaşığı sirke,
3 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı Mayonez,
Yarım su bardağı Sıvı yağ,
Tuz, az karabiber

Yapılışı:
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Patatesler haşlanırken diğer yandan soğanları ince ince doğrayın. Doğradığımız soğanları tuzla ovup acısını çıkarın. Ayrı bir kapta sıvı yağı, limon,sirke,tuz ve karabiberi karıştırın. En son olarak yoğurt, mayonez ve soğanı da ekliyoruz ve tekrar karıştırın.

Haşlanan patatesleri çok kalın olmayacak şekide yuvarlak doğrayın ve soğumasını bekleyin.

Soğuyan patateslerin üzerine yaptığınız harcı döküp iyice karıştırın. Ama dikkatli karıştırın ki patatesler ezilmesin.

Salata kabına alıp üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Damak tadınıza göre yoğurt ve mayonezsiz de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Comments