Yumurta Kabuğu Maskesi


Yumurta kabuğunun içinde bulunan kalsiyum, cilt problemleri üzerinde de de son derece etkilidir.Bu gün sizlere ciltte harikalar yaratacak, cilt lekeleri ve cilt problemleri için çok işinize yarayacak olan yumurta kabuğu maskesi tarifi yazacağım. Tarif, Serap Kunak’tan.

Yumurta Kabuğu Maskesi İçin Gerekli Malzemeler
1  tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozu (Yumurta kabuğunu iyice ezip toz haline getirin),
1 tatlı kaşığı yoğurt (susuz tarafından olacak),
2 tatlı kaşığı yumurta akı
3 damla limon suyu

Yumurta Kabuğu Maskesinin Yapımı
Yukarıda verilmiş olan tüm malzemeleri iyice karıştırın ve hiç bekletmeden cildinize sürün. Maskeyi yüzünüze uygularken yukarıya doğru sürmeniz gerekir Maske kuruyuncaya kadar beklettikten sonra cildinizi bol ılık su ile güzelce temizleyin. Cildiniz çok hassas ise haftada 1 defa çok hassas bir cildiniz yok ise,haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Cilt lekeleri geçinceye kadar düzenli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Yumurta Kabuğunun Cilde Faydaları
Yumurtanın sağlık açısından son derece büyük faydaları var. Aynı şekilde yumurta kabuğunun da faydaları oldukça fazla. Yumurta kabuğu da tıpkı yumurta gibi bol miktarda kalsiyum ve son derece faydalı mineraller içeriyor. Bu mineraller sağlık açısından olduğu kadar cilt açısından da son derece faydalı özelliklere sahip. Yumurta kabuğunun ciltde faydaları arasında cilt beyazlatıcı özelliği ve cilt lekelerini giderici özelliği gelmekte. Yumurta kabuğu maskesi ile cilt beyazlatma konusunda çok başarılı sonuçlar alabilirsiniz. 

Yumurta kabuğunu rondoda çekerek ya da havanda döverek toz haline getirip, maske olarak cildinize uygularsanız, cilt beyazlatma konusunda başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Yumurta kabuğu maskesi ciltte oluşan cilt lekelerini yok edip, cildin renk bozukluklarının düzeltilmesini sağlamaktadır

Cilt lekeleri ve cilt beyazlatma konusunda çok etkili olan yumurta kabuğu doğal olması nedeniyle hem son derece güvenilir, hem de son derece faydalıdır.

Yumurta kabuğunun içinde bulunan kalsiyum cilt üzerinde detoks etkisi yapar. Bu sayede cildiniz derinlemesine temizlenir. Cildiniz daha rahat nefes alırken, kullanılan cilt bakım ürünleri de cildinize derinlemesine nüfuz eder.
Yumurta kabuğu ciltte bulunan ölü hücreleri temizlemenin en doğal ve pratik yoludur. Cildi canlandırır ve tekrardan yapılanmasını sağlar. Bu sayede cilt daha parlak bir görünüm alarak yenilenir.
Cilt beyazlatıcı olarak herkes tarafından kullanılabilir. Leke giderici ve cilt beyazlatıcı olarak yumurta kabuğu maskesi pek çok kadın tarafından kullanılmaktadır.

Comments