Yumuşacık Sütlü ve Mayalı Şekerli Poğaça Nasıl Yapılır?


Şekerli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağı ayçiçek
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket maya
1 yumurta
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Toz şeker üzerini süslemek için

Yağlamak için;
50 gram tereyağı 

Yapılışı
Bir su bardağı ılık suyumuza pakmayamızı koyup eritiyoruz. İyice kabarınca çukur bir kasemize mayamızı,  sıvı yağımızı, şekerimizi, sütümüzü ve tuzunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Sonra unumuzu ilave etmeye başlıyoruz. Hamurumuzu iyice yoğurup üzerini kabarması için kapatıyoruz (Vaktiniz varsa 2 saat kadar dinlenirse güzel olur). Kabaran hamurumuzdan iri bir ceviz kadarını koparıp elimizle açıyoruz (margarinimizden bir parça alıp avucumuzun her yerine sürüyoruz ki hamur elimize yapışmasın). Yumuşak margarin ya da tereyağımızdan bıçakla biraz hamurumuzun içine sürüyoruz.  Yağlı kağıt serili fırın tepsimize sıralıyoruz. 2 tane yumurtanın sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup karıştırıyoruz (yağ, poğaçalarımızın daha parlak olmasını sağlayacak). Poğaçalarımızın üzerine bolca yumurta sürüp çörek otu ya da susam serpiyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırınımızda mis gibi kızartıyoruz. Afiyet olsun..    

Comments