Ev Yapımı Rimel Yapmak İster Misiniz?

  

Evde rimeli kendiniz yaparsanız, hem daha sağlıklı ürünler kullanmış olacaksınız, hem de çok fazla para ödemek zorunda kalmayacaksınız.Ekonominize artı katkısı da cabası :)

Malzemeler
Siyah toz mineral 4 çay kaşığı

Bentonit kil 1 çay kaşığı – (rimelin sertleşmesini önlemek ve rengi daha koyu yapmak için)
Aloe Vera yarım çay kaşığı – (düzgünlük ve güzel bir doku oluşturmak için)

Lavanta esansiyel yağı 5 damla – (rimel hem daha iyi kokar hem de kirpiklerinizi uzatır)

Basit bir rimel kap (İsterseniz eski dudak parlatıcısı ya da dudak balsamı kutusunu da kullanabilirsiniz

Küçücük minnoş bir spatula:)

Damlalık

Yapılışı:
Tüm malzemeyi kaseye alın ve karıştırın.  Karışımı tamamen pürüzsüz hale gelmeli.  Sonra bir spatula yardımı ile karışımı damlalığa doldurun ve rimel kabının içine aktarın.

Rimelinizi artık kullanabilirsiniz. Rimelinizi silmek istediğinizde, ılık su veya zeytinyağı içine batırılmış pamuk kullanabilirsiniz.

İpucu:  Eğer rimelinizi kalınlaştırmak ve kirpiklerinizin uzunluğunu artırmak istiyorsanız, ararot tozu ekleyin

Ev yapımı Kil Maskara:
Ev yapımı kil maskara tarifi yukarıda yazdığım rimel tarifi gibi hazırlamak gibi oldukça kolay! Bu tarif gözlerinizin çok daha güzel ve çekici görünmesini sağlar. Hemen deneyin!

Malzemeler:
4 buçuk çay kaşığı Siyah kil 

 Yarım tatlı kaşığı Kırmızı resif kil

Bir tutam Guar sakızı 

Çay kaşığının dörtte biri kadar Gliserin 

 Bir çay kaşığı su

Adımlar:
Küçük bir tabak içinde killeri biraraya getirin ve içine guar sakızını ekleyin. Gliserini de ilave ederek, hepsini homojen olarak karıştırın. İyice ezildikten sonra suyu ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı eski rimel kutusuna koyup kullanabilirsiniz.

 Tarif A:Küçük bir kapta dağ gülü, bir kaç damla E vitamini yağı, bir tutam aktif kömür ile bir kaç damla Aloe Vera Jeli karıştırın. Bu karışımı saklamak için bitmiş eski rimel kabınızı ya da küçük bir kavanozu kullanabilirsiniz. Eski mascara fırçanızı temizleyerek kalıntılardan arındırın ve bu şekilde saklayın. Her kullanımdan önce fırça yardımı ile doğal maskarayı biraz karıştırarak kullanırsanız daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Tarif B:
Malzemeler:
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
1 çay kaşığı karite yağı (shea butter)
1 çay kaşığı rendelenmiş balmumu
1 çay kaşığı aloe vera jeli

1 çay kaşığı aktif karbon kahverengi istiyorsanız da kakao

Not:Aktif karbon bir takım işlemlerden geçirilerek insan sağlığına zararsız hale getirilmiş bir karbon. İçme suyu arıtma sistemlerinde bile güvenle kullanılıyor 

Doğal malzemelerle ev yapımı maskarayı hazırlamak için yağları ve balmumunu benmari usulünde eriterek işe başlayın. Erittiğiniz karışımın içine aloe vera jeli ekleyip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra siyah renk vermesi için aktif karbon ekleyin. Kahverengi rimel isterseniz, kakao ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra küçük kaplara ya da maskara tüpünün içine isteğinize göre doldurun

Mavi Rimel'i mi sordunuz? Doğal bitkisel pigmentler bunun için emrinize amade :) Renk skalasını bu pigmentler sayesinde gökkuşağına çevirebilirsiniz

Comments