Kuruyan Rimel Ve Ojeyi Tekrar Hayata Döndürme Yolları


Kadınlar için makyaj malzemeleri çok özel ve kıymetlidirler. Hele bir de birçok ihtiyacını göz ardı edip de  dişinden tırnağından arttırarak aldığı pahalı markaların ürünlerine gözleri gibi bakarlar. Her kıyafet ve gün için ayrı göz kalemi, far, oje, ruj seçimi tercih eden bayanlar bu ürünlere zarar gelmesinden ve kimyasal ürünün ciltte deformasyon oluştırmasından haklı olarak çok endişelenirler.Bugünkü konumuz rimel ve oje hakkında.. Rimel seçimi,özellikle benim gibi alerjik biriyseniz ince eleyip çok sık dokumanıza,seçimlerde uzun uzun düşünmenize yol açan bir konu. Genel olarak bakılacak olursa en uzun, en kıvrık ve en dolgun kirpiklere sahip olabilmek için en pahalı, en kaliteli rimeller seçilir. Ancak bazen bir aksilik olur ve rimelin veya ojenin ağzı tam kapanmamıştır. Ertesi gün kurumuş rimel veya rujla karşılaşmanın hayali bile tam bir kabustur. Burada küçük,önemsiz gibi duran fakat konunun başını çekebilecek mahiyette bir öneri sunmakta fayda var; oje ve rimellerin çabuk kuruyup katılaşmaması için dikkatle üzerinde durulacak detay, kapaklarının tam olarak kapalı olduğundan emin olmaktır. Olmasa iyiydi, ancak diyelim ki en sevilen rimel ya da oje kurudu. Şimdi neler yapılabilir? Oje lekelerini farklı objelerden nasıl çıkarırsınız?

Kuruyan Oje Ve Rimeli Hayata Döndürme Yolları Nelerdir?
Kurumuş ojeleri eski haline getirmek için çok basit öneriler mevcuttur. Öncelikle kurumuş ojeyi sıcak su dolu bir kabın içine kapağı kapalı olarak konur ve beş dakika kadar bekletilir. Ardından sıcak suyun içinden çıkarılan ojenin içine üç, dört damla aseton damlatılır ve bir süre çalkalanır. Daha sonra homojenliğini korusun diye oje yatık bir vaziyette bir gün bekletilir. Ancak aseton fazla damlatmamak gerekir, yoksa ojenin rengi açılabilir. Diğer bir yol ise sizi hiç uğraştırmayacak olan harika bir buluş:Oje çözücü!!

Kalyon markasının oje çözücüsünü aldım,beş ytl gibi bir fiyatla ve az bir damla ile inanın harikalar yapıyor! Oldukça memnun kaldım.Çok ojesi olan ve israftan kaçınan biri olarak inanın ilaç gibi geldi.

Kurumuş rimel için de en basit öneri; kapağını sıkıca kapattıktan sonra sıcak suyun içinde bir, iki saat süresince bekletmektir. Bu süre sonunda rimelin eski akışkanlığını yakaladığı çok net fark edilecektir. Ayrıca haftada bir kez düzenli olarak yapılması kaydıyla, rimelin fırçasına göz kremi sürmek ve kremli fırçayla rimeli karıştırmaya çalışmak, rimelin daha yumuşak bir kıvamda olmasını ve daha kolay sürülebilmesini sağlar. 

Küçük bir not; rimel sürerken fırçayı birçok defa rimelin içine sokup çıkarmak rimel şişesinin içine fazla miktarda hava girmesine neden olacağından, rimelin daha çabuk kurumasına yol açabilir. 

Comments