Yaralarınızı Şekerle İyileştirin!

Tehlikeli 3 beyazdan biri olan şekeri sağlık için hayatımızdan çıkarmamız gerektiği konusunda çok sayıda doktor tavsiyesi almaktayız. Ancak, şekerin hiç bilmediğimiz hayatımızı kolaylaştıracak pek çok kullanım alanı mevcut. Yara iyileştirme özelliğinden, zorlu kirlerin çıkarılmasına, hatta güzellik için daha önce duymadığınız şekerin faydalı özelliklerine bir göz atalım

1- Yaralarınızı iyileştirin
Şeker, Zimbabwe’de geleneksel şifa ilacı olarak kullanılırmış. Şekerin hem bakteri öldürme hem de acıyı azaltma gibi bir özelliği olduğundan, yaranızın üzerine bir tutam şeker serperek yaranızı iyileştirebilirsiniz.

2- Dudaklarınızı fırçalayın
Hafif suyla dudağımıza sürdüğümüz şekeri, yavaşça masaj yaparak dudağa yediriyoruz. Şeker, dudakların pürüzsüz ve yumuşak olmasına yardımcı oluyor. Çatlayan dudakların tedavisi için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. 

3- Yumuşacık ellere sahip olun
Aynı miktarda şeker ve zeytinyağını karıştırın. Ellerinizi bu karışımla güzelce ovun. Şeker,peeling etkisi yaparak ölü deriyi giderip ellerinizi yumuşattığı gibi, ellerinizde kalan lekeleri de çıkarmaya yardımcı olur.

Yağ veya boya ile haşır neşir olanlar için de şeker ile elleri ovmak çok iyi bir yöntemdir. Elinize biraz şeker alıp, sabun ile birlikte ovarak yağ ve boyayı ellerinizden kolayca çıkarabilirsiniz.

4- Ayaklarınızda kullanın
Şeker ve nane yağı karışımı, ayaklarınız için vazgeçilmez bir ikili olacak. Şeker cildin ölü hücrelerini yok ederken yumuşatır, nane yağıysa ayaklarınızı nemlendirirken ferahlatır ve bu ikili kötü kokulara engel olur.

5- Rujunuzu daha kalıcı yapın
Kadınlar rujlarının istedikleri kadar kalıcı olmamasından şikayetçidirler. Rujunuzun daha kalıcı olması için, ruju sürdükten sonra üzerine biraz şeker sürün. Birkaç dakika bekletin ve rujunuzun üzerindeki şekeri bir pecete yardımıyla hafifçe temizleyin.

6- Baharat yangısını geçirin
Baharattan ağzınız yandığında telaşla acıyı geçirmek veya yatıştırmak için bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyarız. Yiyeceğiniz bir tutam şeker ya da damağa dayayacağınız bir kesme şeker çok iyi sonuç verir. Stevia bitkisi de kullanabilirsiniz(Şeker otu olarak bilinir sıfır kaloridir.Güney Amerika kökenlidir Paraguay ve Brezilyada yüzyıllardır tatlandırıcı ve tedavi edici özellikleri için kullanılmıştır. Aktarda bu bitkiyi sorduğumda ilgilenen bayan bana baklava yapımında kullanan bile olduğunu söylemişti yanlız fiyatı biraz tuzlu arkadaşlar sitelerde bu bitkinin tohumları satılıyor saksıda ekimini yapmayı düşünmüyor değilim ^^)

7- Sinek ısırıklarında kullanın
Şeker, sinek veya böcek ısırmalarında yardımcınız olacak. Isırılan yerdeki zehrin dışarı atılmasını sağladığı gibi ısırılan bölgenin şişmesini de engeller.

8- Çiçeklerin ömrünü uzatın
Biliyormuydunuz;Şeker, vazo çiçeklerinizin ömrünü uzatır. Bulundukları vazodaki suya bir tatlı kaşığı şeker eklemek hem çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmalarını sağlar, hem de bakteri oluşmasını önler.

9- Giysilerdeki lekeleri çıkarın
Güçlü lekelerin çıkarılmasında yardımcı olur. Lekenin üstüne şeker sürüp 40 dakika kadar bekletin.

10- Kahve makinenizi temizleyin
Kahve makinenizin filtre bölümüne çeyrek kap kadar şeker koyun, kahve yapar gibi 3 dakika bekletin. Ardından bol su ile yıkayın.

11- Yağ lekelerini çıkartın
En sevdiğiniz giysi, battaniye veya perdenizde yağ lekesi varsa su ve şekerden bir macun hazırlayıp doğrudan üstüne sürün. En az bir saat bekletip normal şekilde yıkayın. 

12- Kurabiye, tatlı ve kahvenizi taze tutun
Kurabiye, tatlı ve kahveyi hava geçirmeyen bir kaba koyarken içerisine birkaç küp şeker atın. Bu sayede daha uzun süre tazeliklerini korurlar. Aynı şeyi rendelenmiş peynirin sertleşmesini önlemek için de yapabilirsiniz.

NOT:Çoğu güzellik yazılarında,şekerin peeling olarak kullanılabileceği önerisi bulunur,buna özellikle değinmek istiyorum ki,yanlış bir uygulamadır.Şeker tuy köklerini besler.Ağda kullanımı için şeker içermeyen sir ağda tercih etmelisiniz,ki bu kıl köklerini zayıflatır 

Comments