Kinoa Sütü Yapmayı ve Faydalarını Öğrenin


Kinoa sütü, glutensiz olmasının yanı sıra, vücudunuza önemli miktarda kalsiyum ve diyet lifi sağlar. Bunlar, hem kemiklerin hem de sindirim sağlığınızın bakımına yardımcı olmak için mükemmel bir bir seçimdir

Kinoa Sütü Yapmayı ve Faydalarını Öğrenmelisiniz
Kinoa, besin içeriği yüksek olan bir besindir. Vücudunuz ve zihniniz için sağladığı bir çok yarar sebebiyle antik çağlardan beri kullanılmaktadır.

Kinoa,genellikle mutfakta diğer tahıllar ile aynı şekilde kullanılır. Ancak gerçekte, sözde tahıllardan biridir. Diğer tahıllardan farklıdır..Glutensiz ve protein açısından zengindir.Bu sebeple çölyak hastalığından muzdarip olanlar için harika bir seçenektir.

Esasında kinoa, vegan yemeklerinde en çok önerilen malzemelerden biridir. Bunun nedeni, vücudunuzun ihtiyacı olan lif, esansiyel yağ asitleri ve diğer besinlerin önemli bir kaynağı olmasıdır.

Hatta birçok kişi kinoayı süper yiyecek olarak düşünüyor. Bu sadece kinoanın vitamin ve mineral konsantrasyonu nedeniyle değil, gerekli amino asitlerin hepsine sahip birkaç gıdadan biri olduğundan kaynaklanıyor 

Hepsinden önemlisi, kinoa,sindirimi kolay bir besin. Az kalorisi vardır ve çölyak hastalığı olan insanlar için çok iyidir.

Birçok kişinin diyetine kinoa eklemeyi pek de düşünmediğini bildiğim için bu yazıda kinoa ile hazırlayabileceğiniz ilginç bir tarifi ve bu süper yiyeceğin ana faydalarını vurgulamak isterim..

Kinoa sütü:
Kinoaile yapacağımız doğal süt, diğer sebze sütlerinin aksine, protein, lif ve antioksidan bakımından oldukça zengin olacaktır.

Az sayıda kalori içeren önemli bir kaynaktır:

Vitaminler (C, E ve B kompleksi)
Diyet lifi
Mineraller (demir, potasyum, magnezyum, manganez, fosfor, çinko)
Linoleik asit
Fitoöstrojenler
Kinoa sütünü nasıl yapabilirsiniz?
kinoa sütü hazırlamak

Kinoa sütü yapmak çok kolaydır. Çok zaman almaz ve bir çok süpermarkette malzemeleri bulmak kolaydır.

Orijinal tarif olarak  su ve kinoa ile yapılır. Bununla birlikte, bugün biraz vanilya ve tarçın ile ekstra bir lezzet katmanızı önericem..

Malzemeler
1 fincan kinoa tohumu
6 bardak su
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı tarçın tozu
1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı)--tavsiye ederim

Yapılışı:
Kinoayı bir kaba koyun, suyla örtün ve bütün gece boyunca ıslanmasını sağlayın
Ertesi gün, kinoayı süzün ve tohumları iki bardak suyla birlikte bir kaba koyun.
Kinoayı iyice yumuşayana kadar güzelce pişirin. Ardından, miksere iki fincan daha su ilave edin.
Pürüzsüz bir içecek elde edene kadar yüksek hızda karıştırın.
Ardından, vanilya ekstraktı ve toz tarçın ekleyin ve birkaç dakika bekletin.
Sıvıyı tohumların tortusundan ayırmak için ince bir süzgeçten geçirin.
Soğuk ya da sıcak servis yapın. İsterseniz, bir çorba kaşığı bal ile tatlandırın.

Peki Kinoa sütünün yararları nelerdir?

Düzenli olarak kinoa sütü içmek, içerdiği besin maddeleri nedeniyle vücudunuza bir çok fayda sağlar.

Omega 3 yağ asitleri içeriği, kolesterol seviyelerini kontrol etmenize yardımcı olur. Ayrıca kalp sağlığını etkileyen diğer sorunlarda oldukça yardımcıdır

İçeriğinde, vücudunuzdaki iltihaplanmayı dengeleyen anti-inflamatuvar maddeler bulunur. Bu artrit ve kas ağrıları gibi hastalıkları kontrol etmeye de yardımcı olur.

Buna ek olarak, protein içeriği kas kütlesi yapmayı teşvik eder ve kasları güçlendirir. Bu yüzden, sporcular ve fiziksel işleri olan insanlar için mükemmel bir seçim olacaktır.

Kinoa sütü, inek sütüne ilginç bir alternatiftir. Sonuç olarak, laktozu yoktur ve önemli miktarda kalsiyum ve gerekli mineraller sağlar.

İşte Kinoanın şaşırtıcı avantajlarından bazıları:
Kabızlık ve sindirim hastalıklarını gidermek için bir çare olarak kullanılabilir. Bunun nedeni, mükemmel işleyen mide ve bağırsaklar için gerekli diyet lifi ve diğer maddeleri içermesidir.

Buna ek olarak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için elzem bir tamamlayıcı olarak önerilir. Bunun nedeni, içeriğindeki vitaminlerin ve minerallerin zararlı patojenlere karşı savunma mekanizmalarınızı güçlendirmesi olayıdır.

Kinoa sütü ayrıca sağlıklı bir şekilde kilo vermek için en iyi takviyelerden biridir. Az miktarda kalorisi vardır, tokluk hissi verir ve içindeki besin maddeleri metabolik işlevlerinizi destekler.
Son olarak, dehidrasyon-sıvı kaybı- ve ishal için bir çare olarak kullanılabilir. Vücudu güçlendirmeye yardımcı olan mineraller ve diğer besinler içerir.

Kinoayı pek tabiki güzellik rutininize de ekleyebilirsiniz. Sadece pH seviyenizi kontrol etmekle kalmaz aynı zamanda aşırı yağ üretimi, akne ve erken kırışıklıklar ile mücadele eder. Aslında, eğer kuru saçlara sahipseniz, saçınıza uyguladığınız zaman nemlendirici etki yaratır. Saçların parlaklığını da arttırır.
Verilen adımları takip edin ve bugün kinoanın muhteşem faydalarının tadını çıkarın!

Comments