51.Bölge Gizemi

51.Bölge Gizemi:
Bu bölge ile ilgili hepimiz üç aşağı beş yukarı bölge hakkında hepimiz bir şeyler duymuşuzdur. E 51.Bölge (Area 51) olarak telaffuz edilen bölge Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada çölünde kurulu olan devasa büyüklükte bir araştırma üssüdür. Ancak bu üssün gizemi kurulduğu tarihten bu yana  halktan ve hatta devletin bazı kademelerinden bile gizlenmiştir ve gizlenmektedir.
Çalışanlar hariç hiç kimsenin buraya giriş yapmasına izin verilmektedir. Bu üstte olup biten her şeyi ancak 51.Bölge çalışanları ve devletin üst kademelerinde görevli olan kişilerden başkasının bilmesi ve açıklaması yasaktır..


Peki bunun nedeni nedir?
51.Bölge hakkında bugüne kadar birçok spekülasyon yapılmıştır. Bunlardan en ünlü olanı ise burada uzaylılara otopsi yapıldığı söylentisidir. 1947 yılında yaşanan Roswell UFO kazası sonrasında enkazdan çıkarılan uzaylı yaratığın cesedine otopsi yapıldığı yıllar sonra kanıtlanmış ve bu durumun ayyyuka çıkması Birleşik Devletleri zor duruma sokmuştur. 51.Bölge'de devletin gizli üs kurmasının sebebi ise çok yüksek ihtimalle kullandıkları teknolojiyi başka devletlerin öğrenmesini engellemek amaçllıdır.
Bulunduğu hava sahasında bile uçuş yasağı getirilmiş.
Google Earth üzerinde bile  görüntüsü bulunmamaktadır..
Bölgede ki yerleşim planı hakkında en ufak bir ayrıntı dahi bulunmamaktadır..,
51.Bölge yasak ve gidip gezmesi imkansız bir yer olduğu için en güvenilir bilgi kaynakları eski 51.Bölge çalışanlarıdır. Onların da büyük kısmı Amerika Birleşik Devletleri tarafından susturulmuştur ve susturulmaktadır...

Comments