Hayat Kurtaran Paraşüt Gelinlik Oluyor!

Bir kadın için gelinlik, sıradan bir beyaz elbiseden çok daha fazlasıdır ve ifade ettiği duygusal değer, hayat boyunca unutulamayacak kadar büyüktür. Hele bir de giyilen gelinliğin görünenden çok daha derin bir hikayesi varsa, dinlerken etkilenip duygulanmamak mümkün olmaz. 2. dünya savaşı sırasında askerlik yapan Maj Claude Hensinger’in ömrünü birleştirdiği bayan Ruth, çok özel bir gelinlik giyme şansı yakalamış, gerçek bir hikayeye sahip, şanslı ve özel bir kadın.

İste bayan Ruth'un sözcüklerin ötesindeki duygu dolu hikayesi:
1. Yıl 1944.. 2. dünya savaşının son zamanlarında, Amerikalı genç B-29 pilotu Maj Claude Hensinger, mürettebatıyla birlikte Japonya, Yowata üzerindeki hava akımından kaçarken uçaklarının motoru alev aldı. Hensinger ve mürettebat kurtulabilmek için uçaktan atlamak zorundaydılar.
2. Hensinger, paraşütüyle kayalıkların olduğu bir bölgeye atladı ama küçük yaralanmalar ve kesikler dışında sağlık durumu gayet iyiydi. Soğuk bir geceydi ve Hensinger paraşütünü yastık ve battaniye olarak kullandı.
Şans eseri, sabah olunca Hensinger ve mürettabatını dost canlısı Çinli bir adam güvenli bir alana götürdü.

3. Hensinger güvenli bir şekilde evine dönmüştü, ama hayatını kurtaran, soğuk gecede kendisini ısıtan kötü gün dostu paraşütünü unutmadı. Paraşüt, ona o gece hayatta kalıp bakabildiği yıldızları hatırlatıyordu.
4. Eve döndükten bir süre sonra Hensinger, eskiden beri tanıdığı, Ruth adında bir kadınla flört etmeye başladı. 1 yıllık ilişkinin ardından da ona evlenme teklifi etti. Ama yüzükle değil, paraşütüyle ve ağzndan dökülen şu cümleleriyle; “Bu benim hayatımı kurtaran paraşüt. Bununla kendine gelinlik yapmanı istiyorum.”
5. Ruth, bu ilginç, romantik teklife ve paraşütün büyüklüğüne gayet şaşırmış olsa da, bu fikri sevdi ve teklifi kabul ederek gelinliği dikmesi için bir terzi buldu. Claude ve Ruth Hensinger, 19 Temmuz 1947’de evlendiler.
6. Ruth; “Kocam kilisede ona doğru yürüdüğüm ana kadar gelinliği hiç görmedi.” Hensinger, hayatını kurtaran eski dostu paraşütüyle, bu sefer sevdiği kadının üzerindeki gelinlik olarak karşılaşmıştı.
7. Gelinliğe dönüştürülen paraşüt, 25 yıl sonra Ruth ve Claude’un kızının da gelinliği oldu.
8. 1990’ların başında bir kurumun 2. dünya savaşındaki paraşütleri sergileyeceğini öğrendiğinde, Ruth sergi küratörüyle görüşerek paraşütten yapılmış kendi manidar gelinliğinin de sergilenmesini teklif etti. Ve o hayat veren paraşüt şimdi gelinlik olarak müzede sergileniyor. :)


Comments