Kedilerin Davranışları ve Anlamları

1.Tüylerini kabartarak sırtını kamburlaştırmak:
Yavru kedi ise genelde oyuna davet ediyor demektir, oyun oynamak  istemektedir.
Yetişkin se  korktuğu bir şey vardır veya yalnız kalmak istiyordur. 
Aynı anda derin derin gurulduyor ve gergin hareketler  yapıyor ve gözleriyle size bakıyorsa kesinlikle kendi başına kalmak istiyor anlamına gelir o anda hemen yanından uzaklaşmalısınız.
Birşeylerin düzgün olmadığı ve kendini koruma moduna geçtiği anlamınada gelmektedir.

2.Kulaklar geriye dönük:
kulakları arkaya dönük bir şekilde ve dik duruyor ise ne yapacağından emin olmadan durum tespiti ve bir sonraki hareketini düşünüyor anlamına  gelir.
Yere yakın bir pozisyonda perdelere veyautta koltuğunuza dikkatini çevirmişse ,kötü bir hareketinden dolayı kendini suçlu hissediyor anlamına gelebilir..

3.Kulaklarını yukarıda ise: Dikkatini tam olarak bir yere odaklamış ve başka bir kedinin hareketini izliyor ve başka sesleri dinliyor olabilir.

4.Karnını gösteriyorsa: Güvende olduğunu ve etrafı ile uyum içerisinde olduğunu gösterir..

5.Sürekli kıııh sesi çıkarıyor ise: Kendilerini sıkıştırılmış hissediyor ve mesafe istiyordur ve bu durumdan hoşnut olmadıklarını işaret ediyor.  Uzak durulmalıdır.!

6.Gırlama pozisyonu:
Mesut ve tatmin olmuş kedi davranışıdır. Gırlamanın başka sebepleri de olabilir.Onları mesut edecek birşey bekliyor olabilir. Derinden gelen bir gırlama ise acı çekiyor demektir.

7.Kafasını bir yere sürtüyor ise 
Kediniz size ve çevresindeki nesnelere yüzlerindeki salgı bezlerinden feromon bırakır.Kedinizin hoş kokusu buradan kaynaklanır.Bu sürtünme bütün kedilerin tabii işaret bırakma yöntemidir.Kediler duvarlara ,mobilyaya,ayakkabılara ve hatta  yere biraz önce bıraktığımız nesnelere de sürünürler.Ayak oğuşturması  en çok görülenidir.ve ilgi görmek isteğinin işaretidir.

8.Kuyruk sallamak:
 Eğer kediniz  birşeylerden rahatsız olmuşsa veya oluyorsa,hemen kuyruğunu kaldırıp sağa sola sallamaya başlar.Onu korkutan şey devam ediyorsa  ya kaçıp gider yada agresifleşir.

9.Yere yakın hapşurma ve öksürme halindeyse:
kediniz tüy yumagi ile uğraşırken onun işini tamamlamasını kendini temizlemesini bekleyin.

10.uyruk havaya kalkmış pozisyon:
Mutlu dertsiz  ve de herşey kendi dünyasında işler yolunda demektir.selamlama anlamındada kullanılır.

11.Kuyruğunu çekmek.
Bu  hareketi kuş, kemirgen veya bir başka hayvan görünce yapar.çevresel şartlar agresif olmasına sebep olabilir.Bu durumlarda sakinleşinceye kadar beklemek yerinde olur.aksi halde  onu şaşırtıp kızdırabilirsiniz.yani ne yapıyorsa  bırakın yapsın,rahatsız etmeyin.

12.yooow  yooow    sesi ile seslenmek:
Kedinizin yalnız ve huzursuzluğunun işaretidir. onunla oynama ve ona birşeyler verme zamanı yani ilginizi ona çevirme zamanıdır.

13.Gazete ve kitap üzerine yatmaları:
Kendini rahat hissediyor.Rahat ve duruma hakim olduğunu gösterir.

14.Yere yatıp kımıldamadan bakması:
Birşeye saldırmak için uygun zamanı bekliyor.Gözlerine bakın ,gözbebeklerinin saldırıdan az önce büyüdüğünü göreceksiniz.

15.Yumuşak hafif miyavlama:
Kediniz kucağınızda bir yer istiyor demektir.

Comments