Sodom ve Gomorra Halkının Helak Edilmesi




Ku'ran da Araf suresi'nde yüce Allah'ın lütfu üzerine göklerden ateş yağdırdığı, lut kavminin yaşadığı Sodom ve Gomorra şehirlerini ve orada yaşayanların hepsini ortadan kaldırdığı yazar peki bu şehirlerde yaşayan lut kavmi neden Allah'ın gazabına uğramıştır? Buna sebep ne idi?
Kur'an'a göre bu kavim ve ahlaksızlık içinde ki bu şehir yerle bir edilmiş ve yerin metrelerce kat altına gömülmüşlerdir. Bu günahkar kentler ahlaksızlık ve fuhuş içinde yaşamaktaydı erkek erkeğe(gay-eşcinsel) ilişki içindeydiler. Hatta bu cinsi sapıklıklar akabinde âdet haline gelmiş ve kentlerde uluorta kol gezmeye başlamıştır.

Bugün yapılan araştırmalarda bu günahkar kentlerin İsrail'de Lut gölünün Nisa yarımadasının güneyinde sular altında kaldığı tahmin edilmektedir. Kur'an da anlatılan olayın başlıca karakterleri hazreti İbrahim yeğeni Lut Aleyhisselamdır.
Lut peygamber, Hazreti İbrahim ile aynı dönemde yaşamıştır. Hazreti Lut, hazreti İbrahim'e komşu kavimlerden birine peygamber olarak gönderilmiştir. Bu kavim Kur'an da belirtildiğine göre o güne kadar yeryüzünde görülmemiş günah olan sapıklığı ve eşcinselliği uygulayan sapkın bir kavimdi.
Hazreti Lut onlara sapıklıktan vazgeçmelerini, yaptıklarından eğer pişman olmadıkları ve inatla ısrar ettikleri takdirde "Allah hepinizi yok edecek" demiştir.Kavmini sürekli imana davet etmiştir.
Hazreti Lut insanları Sodom halkını uyarsada onlar bu azgın cinsi sapıklıkla uğraşmaya devam ederler. Sodom halkı Allah'a İman etmedikleri gibi Hz. Lut ve ona inananları şehirden kovmaya kalkarlar. Hz. Lut onları defalarca ikaz edip uyarılarda bulunsada, Sodom halkı bunlara rağmen isyan ve fuhuştan vazgeçmemiştir.

Bunun üzerine Allah onları sınamak ve cezalandırmak için 3 melek gönderir. Rivayete göre bu melekler Cebrail, Mikail ve İsrafil'dir.Melekler nur yüzlü yakışıklı delikanlılar suretinde Lut'un evine gelince Lut'un isyankar hanımı misafirleri yani melekleri azgın kavmine söyler ve halk Hazreti Lut'un kapısına gelerek evini zorlamaya başlar. Bu şehvet düşkünü azgın sapkınlar misafirleri bize teslim edin diye Hz. Lut'un kapısına yığılır. Hz. Lut onlara "Onlar benim misafirlerim, siz bu şekilde davranarak beni mahçup mu etmek istersiniz ne olur yapmayın alın kızlarımı size vereyim kızlarımla nikah kıyın yeter ki misafirlerini rahat bırakın,beni utandırmayın" diye nasihat eder. Azgın Sodom halkının liderlerinden biri "Biz kadın istemeyiz bize erkekleri ver" der.Sonunda azgın halk evin kapılarını kırma derecesine gelir . Bunun üzerine melekler Hz. Lut'a gecenin bir kısmında gün doğmadan karısı hariç ev halkını alarak derhal evini terk etmesini ve giderken arkalarına kesinlikle bakmamalarını söylerler. Sodom halkının helak vaktinin ise sabah vakti olduğunu söylerler.
Azgınlar içeri girmek için zorlarken Cebrail Hazreti Lut'a kapıları aç ve geri çekil der. Cebrail kanatlarını öyle gerer ki içeriye hücum eden azgınların aniden gözleri ışıkla kör olur. Kur'an-ı Kerim'de Kamer suresi 44. ayet de şöyle yazar "Lut'un kavmi melekleri istedi hemen biz onların gözlerini kör ettik anadan doğma gibi kör oldular işte azgınlığın ve tehditlerinin akıbetini tadın dedik."
Hazreti Lut iki kızını alarak başka şehri terk eder ancak karısını almaz çünkü karısı sapık Sodom kavminden biri olmuştur.
Sabah olduğunda Sodom ve Gomorra iki şehrin üzerine ateş ve taş yağmuru başlar.Bu lanet ve sapık iki şehir ve sapık halkına gökyüzünden görülmemiş bir Allah'ın gazabı boşalmaya başlar.Allah, Sodom ve Gomora kentlerine kükürt ve ateş yağdırırken birkaç saniyelik afet ve ölüm saçan yağmur sonunda halkın tamamı ile birlikte bütün şehir harabeye dönmüş ve yerle bir olmuş, şehir ters düz edilmiştir.Yer tamamen balçıkla kaplanmış ve bütün şehri yutmuştur.
Daha sonradan yapılan incelemelerde bilim adamları da Sodom ve Gomora kentlerini büyük oranda tespit etmiş, jeolojik depremlerin ne kadar büyük olduğunu ve yıkımın dehşetini kanıtlamışlardır.
Allah'ın o kavimi yerin en aşağısına gömdüğünü insanlar bunun yeni farkına varıyor. Bugün Lut gölü bilim adamları tarafından araştırılmış, Lut gölünün bulunduğu yer dünyanın en alçak noktası çıkmıştır. Deniz seviyesinin metrelerce altındadır.Halbuki Kuranı Kerim,bunu çok öncelerden bildirmektedir.
Ayrıca bugün Lut gölü havzası çok pis kokan adeta o insanların Sodom ve Gomora halkının  lanetini ve günahlarını bize gösteren bir ibretlik yerdir.





Bu video, Ölü Deniz(Lut Gölü)'in Ürdün taraflarında çekilmiştir. Bu kadın görünümlü "taşlaşmış heykel", Ürdün halkı arasında, "Madam Lut"(Lut'un Karısı) olarak bilinmektedir. Lut kavmi helak olurken, Lut'un karısının da taş olduğu tahmin edilmektedir. Burası, Ölü Deniz'in(Lut Gölü), Al Mucib bölgesidir ve Lut şehirleri denen Sodom-Gomora'ya bakan hâkim bir tepedir. Bölge halkı, bu "taş kadın"ın, "Madam Lut" olduğunu söylemektedir.

Comments