Vahşi Batının En Acımasız Kovboyu Billy The Kid

Billy The Kid (1859-1881) adı Amerikan vahşi batı ile özdeşleşmiş kanun kaçağıdır.
Yaşı kadar kişiyi elleriyle boğarak öldürdüğü söylenir. Çok iyi silah kullandığı, Hızına kimsenin yetişemediği bir çete reisi olarak Amerikan tarihine ve dünya popüler tarihine geçmiş, hakkında pek çok film yapılmıştır
Billy The Kit, New York'un Manhattan bölgesinde İrlandalı bir Katolik ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Zor bir çocukluğun ardından, New Mexico eyaletine gitti. Burada Bölge savaşları adı verilen savaşlar 1876 lı yıllarda yaşanmaya başlar. Bölgenin ileri gelen sahipleri arasında çıkan çatışmalarda pek çok kişi bu kanlı çarpışmalarda hayatını kaybeder. Billy The Kid burada bir bölge reisinin himayesine girerek önce onun adına çatışmalara katılır ve çevresinde arkadaşlarıyla çete hayatı sürerek haydutluk yapar. Çatışmaların bitmesi için Vali, Hatta Amerikan başkanı devreye girer ve hükümeti uğraştırırlar.
Diğer bir adı Mccarthy olan Billy The Kit burada Vali tarafından tanıklık Anlaşmasıyla mahkemeye çıkarılır. İddiaya göre Savcı anlaşmayı bozar ve Billy The Kit'i hapse mahkum eder. Billy The Kit hapisten firar eder ve çetesiyle beraber haydutluğa devam eder. Bu süreçte yakalanır ve tutuklanır. İdam cezasına çarptırılır. Ardından idam edilmeden bir gün önce başındaki görevlileri öldürüp tekrar firar eder ve çetesine tekrar katılır.
Billy The Kit'i efsane haline geri gelince ve kanun kaçağı olarak faaliyetleri göze batmaya başlayınca Şerif Full tarafından Smith Wesson tabancayla 21 yaşında öldürülür. İddiaya göre Billy The Kit karanlıkta ve yalnızken öldürülmüştür.
Billy The Kit Amerikan popüler tarihinde oldukça önemli bir kişiliktir. Redkit'in hikayelerinde bile adı geçmiştir. Ayrıca pek çok sinema filmine konu olmuş, karakter olarak da esinlenilen bir kişi olmuştur (Yeşil yoldaki piskopat gibi)
Ayrıca, yaşına rağmen acımasızlıklarıyla ve yaptıklarıyla tarihi geçmiştir. Bazı Tarihçilere göre aslında çok iyi bir çocuk olduğu, öldürdüğü kişilerin çoğunu çatışmalarda kendini nefsi müdafaa etmek için öldürdüğünü, tutuklanması sebebi de haydutluk yaptığı, aslında iyi bir kişilik olduğu iddia edilmiştir.
Geçtiğimiz günlerde Billy The Kid'in ortaya çıkan bir fotoğrafına ise milyonlarca dolar paha biçilmektedir 

Comments