Brezilya Usulü Pİlav


Malzemeler(4 Kişilik) 
250 gr. kıyma 
2 su bardağı pirinç 
1 tatlıkaşğı salça 
1 diş sarımsak 
2 adet soğan 
300 gr sulu domates 
6 çorbakaşığı zeytinyağı 
600 gr etsuyu 
tereyağı ya da margarin 
toz kırmızı biber 
maydanoz 
tuz 

Yapılışı:
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın. 
Tencerenin ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirincin etsuyunu çekmesi lazım. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada kıymayı iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin. 
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Kıymaya, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin. 
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını güzelce yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.Servis yapın

Comments