David Lebovitz'den Farklı Bir Nutella Tarifi


Bloğa zengin içerik oluşturmak herzaman iyidir :) Hele ki mevzu bahis tadına doyulmaz kötü gün dostu Nutella ise :) Bu tarifimiz David Lebovitz amcamızın "homemade nutella recipe" adlı çikolatalı fındık kreması tarifinden alınmıştır.

Malzemeler:
1 su bardağı fındık
80 gr sütlü çikolata
80 gr %70 kakaolu bitter çikolata
200 ml süt,
3 yemek kaşığı süt tozu,
1 kaşık bal
bir tutam tuz
(isteğe göre bal koymayabilirsiniz ve yarım çay bardağı kadar çekilmiş badem ekleyebilirsiniz)

Yapılışı:
Öncelikle bitter çikolataları, benmari usulü birlikte eritmek için cam bir kaba koyup, üzeri su almayacak şekilde kaynar su dolu bir kaba koyun. --kremayı koyacağınız bardaktada eritebilirsiniz 

Çikolataları erimeye bıraktıktan sonra, fındıkları fırında uygun bir tepside güzelce kavurun. (üst ısıtıcıya yaklaştırın, yaklaşık 15 dk sürmeden kavrulurlar)

Fındıklar kavrulurken de sütlü karışımı bir yandan hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

Sütü bir tencereye koyup, soğukken süttozunu ve tuzu ekleyin, ve homojen olana kadar yine soğukken karıştırın. Daha sonra orta ateste, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Eğer bal ekleyecekseniz balı bu aşamada eklemeniz gerekiyor.

Sıra kavrulurken mis gibi kokular yayan fındıkları çekmekte. Doğrayıcıda önce yavaş sonra da en hızlı devirde fındıkları çekin ama un gibi olmasını beklemeyin. Elde ettiğiniz fındık kreması da pürüzsüz olmayacak. 

Badem ekleyecekseniz, bademleri de kavurun ve fındıkla birlikte çekin.

Fındıklar ufalandıktan sonra, erimiş çikolatayı fındıkların üzerine boşaltın ve biraz da bu şekilde karıştırın.

En son olarak sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 dakika kadar karıştıktan sonra sıcacık çikolatalı fındık kremanız hazır :) 

Malzemeler biraz cıvık bir görünum alıyor

Krema sıcakken bunu kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına gelince de buz dolabına koyun ve orada saklayın. Yaklaşık bu 300ml'den fazla alan bardak ve küçük kavanoz doldu. 

Ev yapımı, hazırlarından çok daha sağlıklı nutella-fındık kremanız servise hazır :)

Not:
Süttozu, kahve kreması değildir. buna dikkat edin, pınarın süttozlarını migroslarda bulabilirsiniz

fındık ezmeniz ilk başta biraz sıvı durabilir ama dolapta katılaşıyor ve sürülecek kıvama geliyor.

Fındıkların granüllük vermesi rahatsız ediyorsa, baharatçı ve kuruyemişçilerde toz fındık olabiliyor, onları deneyebilirsiniz. 

Comments