Hindistan cevizi rendesi katılmış hamur ile bulanıp kızartılan muz tarifi
Bence Thailand mutfağında bizim damak tadımıza uyan tariflerden biri bu. Meyve var, hamur var üstelik bir de kızarıyor daha ne olsun :)
Hem de puf puf oluşu benim oldukça hoşuma gitti. Ayrıca yağ da çekmiyor.
Hamuru çok tatlı bir hamur değil, isteyen üstüne şeker serpebilir. Dondurma ile servis edebilir ya da çikolata sos ile tüketilmesi gayet lezzetli!
Malzemeler:
6-7 adet muz (küçük ve sert)
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik su (175 ml)
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Hamuru için, şeker, tuz, hindistancevizi rendesi, kabartma tozu, un ve suyu derin bir kap içinde homojen olana dek karıştırın.
Hamuru 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Kızartma tenceresinde yağı kızdırın (derin yağ daha puf olmasını sağlıyor)
Muzları soyun ve hazırladığınız hamur karışımına bulayıp kızgın yağa dikkatlice bırakın.
Altın sarısı olan muzları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.(tabaktan önce yağı çeksin diye kağıt havluya da bırakabilirsiniz)
İsteğe göre dondurma, isteğe göre çikolata sos ile servis yapın.
Çin Usulü Ballı Kızarmış Muz ( Çin Usulü Gebackene Banane )
Malzemeler
2 büyük muz
80 gram un (5 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
8 yemek kaşığı su ( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
Sıvı yağ ( kızartmak için )
Bal
Dondurma
Yapılışı
Bir kabın içine bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın ve suyumuzu ekleyip hızlıca karıştırın .Topak kalmasın diye muzları 4 yada 5 parçaya bölün
İsterseniz fritözde yada tencerede de yapabilirsiniz .Yağı ısıtın ve muzları harca bulandırıp bir çatal yardımıyla alıp yağda 2 dakika boyunca kızartın
Pişip kızardıktan sonra isterseniz sade istersiniz bal üstüne döküp yada bal-fındık,bal-ceviz yanına da dondurmayla servis edebilirsiniz.
Çin'den Diğer Bir Tarif:
Malzemeler:
2 muz
1 tatlı kasığı kabarma tozu
1 çimdik tuz
1 paket vanilin
11-12 kaşık su
100 gr un
Kızartmak için sıvı yağ (1 litre)
Yapılışı
Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve vanilini katın. Bir kabın içine hepsini homojen olana kadar karıştırıyoruz. Ardından kaşık kaşık su ilave edin. Hamur biraz sert olmalı, muzu da kaplaması gerek:) Sonra sıvı yağı tencereye dökün. Altını önce tam acın, sonra kısın. Ne çok sıcak olmalı ne de ılık ortası olmalı. Ondan sonra muzları teker teker yaptığınız hamura batırıp, sonra yağa atın ve kahverengi oluncaya kadar pişirin.
Başka Bir Tarif:
Çıtır çıtır kızaran sıcak tatlı, vanilyalı dondurmayı çok seviyor.
Malzemeler
4 adet muz
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kaplama harcı için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:3 yemek kaşığı pudra şekeri
Püf Noktası
Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bir süre bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Hazırladığınız kaplama harcına arzuya göre; 1/2 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi katabilirsiniz.Damak tadınıza göre kaplama karışımına az miktarda toz şeker de ekleyebilirsiniz.Kaplamanın çıtırlık kazanması için sütle birlikte maden suyu kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacaktır olacak olan kaplama harcını karıştırmayı sürdürün.
Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis yapın
Öneri:
Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment