Haiti Pilavı

Uzaklardan,çok uzaklardan bir tarif..Amerika'da,Karayip Denizinde bulunan bir ada ülkesinden mis kokulu bir pilav geliyor :) Denemeye değer


Haiti Pilavi 
Kullanılacak Malzemeler 
3 su bardağı et suyu 
2 su bardağı pirinç 
150 gr mantar 
3 çorba kaşığı tereyağı (margarin) 
2-3 diş sarımsak 
2 orta boy soğan 
100 gr pastırma 
Tuz, karabiber 

Hazırlanma Şekli 
Pastırmaları minik minik doğrayın. Mantarları yıkayın. Bir cm kalınlığında doğrayın. Soğanları rendeleyın. Bir kaşık tereyağında soğanları güzelce kavurun. Sarımsakları bütün atın. Pastırmaları ve mantarları ekleyin. Mantar suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince bir çay bardağı su koyun. 5 dakika daha kaynatın. (Sarımsakları pişince çıkarın.) 

Pirinçleri yıkayın. On dakika kaynar suda bırakın. Tereyağında 5-7 dakika kavurun. Üç bardak et suyunu ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına pilavı üzerine de karışımı koyun.

Comments