Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı yağ
1 tutam toz şeker
4 çorba kaşığı gülsuyu
2 adet karanfil
1 tutam tarçın (dövülmüş)
1 çorba kaşığı badem içi
1 çorba kaşığı kuş üzümü
4 kahve fincanı antepfıstığı v
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 fincan süt
bir miktar tuz
az safran
Yapılışı:
Sütün içine hindistancevizi atılarak kaynatın ve soğutun. Sonra süzün. Bir toprak tencerede tereyağı güzelce eritin. Yıkanmış ve ayıklanmış pirinç tahta kaşıkla karıştırılarak kavurun. Bir fincan sütle safranı eritin, gül suyu, dövülmüş tarçın, karanfil ve tuz ilave edilerek pirincin üzerine dökün. Hafif ateşte pişirin. Diğer yanda, badem içlerinin kabukları çıkarın. Antepfıstıklarıyla beraber çok ince doğrayın. Kuş üzümü, toz şeker ilâve edilerek demlenmiş pilava katın. Pilav karıştırın Servis tabağına koyduktan sonra fırında 5 dakika tutun ve ondan sonra servis yapın
Comments
Post a Comment