Gün geçmiyor ki insanlar hep aynı şeyleri yemekten sıkılıp yeni yeni tatlar peşine düşmesinler. New York da yaşayan Darren Wong da bunlardan biri. "Bu nasıl şey yaa" diyeceğiniz bu tatlıyı o kesfetmiş ve adını da Yağmur Damlası koymuş.
Yağmur Damlası'nı maden suyu ve agar denilen jelatinimsi bir maddeden yapmış. Bu jelatinimsi agar maddesi deniz yosunlarından elde edilen bir madde.
Kaşıkla dürtmek istediniz mi? Bence evet :)
Bu tatlının görüntüsü Darren'a Bir Böceğin Yaşamı filminde karıncaların yapraktaki su damlalarından beslenme sahnesini hatırlatmış
"Birçok hissi aynı anda veren tatlıların sayısı çok az; beni bu tatlıda çeken şey o oldu." diyor.
Dürtme isteği gittikçe artıyor değil mi?
Dokununca fışkıracakmış gibi görünmesine rağmen Yağmur Damlası jöle gibi dilimlenebilen bir tatlı. Ama yemek için acele etmeniz gerek çünkü bu sevimli tatlı oda sıcaklığında yarım saat kalınca minik bir su birikintisi halini alıyor
Tadına gelince de gerçekten su tadı veriyor ve dolayısıyla çok hafif. Esmer şeker şurubuyla ya da farklı şekillerde tatlandırılabilir tabi ki.
"Dev bir yağmur damlasını yemek gibi." diyor Darren.
Bu arada tatlı vejetaryen ve tam tamına sıfır kalori.
malzemeler
agar agar (bitkisel bir jelatin)
vanilya aroması
maden suyu
pudra şekeri
Yapılışı:
200 ml suyun içine 1 çay kasıgı agar agar ustune vanılya aroması sonra pudra sekerı koyun biraz ateste kaynatın sonra karışımı bır kenara alıp soğumasını bekleyin
Sonra yuvarlak kalıplara dökün
Bu kek Japonya da esmer şeker, farklı tatlarda şurup, kinako tozu ve soya fasulyesi ile birlikte servis ediliyormuş.ne diyelim,değişik bir damak tadı :))
http://www.izlevideo.net/cicekli-yagmur-damlasi-tatlisi-980692.html
Comments
Post a Comment