Pudra Çeşitleri ve Kullanım Alanları


Pudra makyajı sabitlemek için mükemmel bir ürün niteliğini taşır. Özellikle yağlı ciltler için kurtarıcı niteliğindedir. Özellikle yağlı ciltlerde fondöten çok fazla durmadığı için ya da cilt çok fazla parlama yaptığı için pudra mucizevi bir ürün halini almıştır
Pudra,normal ten üzerine uygulandığı zaman parlak görüntüyü ortadan kaldırır. Yüzünüz daha blurlu daha filtre atılmış gibi gözükür. Pudra kullanımı fondöteni yüzünüze sabitler. Ayrıca toz allığınızı iyi dağıtabilmenizi, daha düzgün sürebilmenizi sağlar.
Öncelikle nasıl bir pudraya ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekmektedir. Pudranın birkaç çeşidi bulunmaktadır: Öncelikle sıkıştırılmış mineral pudra, sıkıştırılmış mineral toz pudra, transparan pudra, transparanın renkli olanı, sıkıştırılmış pudra ve sıkıştırılmış pudranın renksiz olanı favoriler arasında yer alır.
Mineral pudranın şse kendi arasında birkaç tane alt çeşidi bulunur. Mineral pudralar transparan pudralara göre biraz hafif renk verme ve kapatıcılık özelliğine sahiptir.

Transparan pudralar; renk vermez. Cildinize fondöten sürmediğiniz zaman yüzünüze herhangi bir renk vermez. Diğerlerine göre makyajınızı kilitlemek istiyorsanız transparan olanı tercih etmelisiniz. Transparan pudrayı yüzünüze uygulayıp 15-20 saniye mimik yapmadan beklediğiniz zaman gözaltında olan mimik çizgilerinin oluşmasını engellemektedir. Yüzünüze baya filtre atılmış gibi bir görünüm kazandırır. Tamamen blur şeklinde, mükemmel gözükür. Yapı olarak hepsinden en ince olan pudra çeşididir. Tek başına örtücülük sağlamaz. Sadece fondöteninizi kilitlemek istediğiniz zaman bunu kullanabilirsiniz. Eğer fondöteniniz az kapatıyorsa üzerine renkli olan mineral pudrayı kullanabilirsiniz. Eğer yoğun kapatıcı bir ten makyajı yaptıysanız transparan olan pudrayı kullanmalısınız.

Renkli olanlarının da tek kullanım yöntemi cilt tonunu daha eşit ve düzgün gözükür hale getirmektir. Bunlar çok daha az tercih edilmektedir. Mesela yüzünüzde hafif kızarıklıklar varsa yeşil gibi olanını kullanabilirsiniz. Eğer cildiniz solgun ve yorgun gözüküyorsa lila tonlu olanını kullanabilirsiniz.

Sıkıştırılmış pudra; tek başına kapatıcılık özelliği çok yüksek olduğu için kendi süngerleriyle ya da kabuki fırçayla uygulandığında kapatıcılık hususunda oldukça başarılı olur. Tek başına kullanılabilmektedir. Cildinde çok fazla sorun olmayan, parlama problemi olan ve fondöten kullanmak istemeyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Eğer fondöteniniz çok çok ince bir fondötense üzerine uygulayabilirsiniz. Bu şekilde kullanacaksanız çok hafif bir şekilde T Bölgesine uygulayabilirsiniz.
Sıkıştırılmış beyaz olanı ise transparan olanın daha az uygulanabilmesi ve daha kolay taşınabilmesi içindir.

Comments