Köpekler İçin Doğal Şampuan Tarifi


Piyasada bulunan köpek şampuanı köpeğiniz için temizleyicidir ancak fiyatları oldukça yüksektir,kimyasal olanlardaki zararlı içerik maddeleri de cabası.. Ayrıca köpeğinizin alerjisi varsa kimyasallar bulunan şampuanı onu rahatsız edecektir. Bu durumda ucuz ve doğal bir şampuan seçmeniz bu canlar için daha doğru olacaktır. İşte yöntemi…

Köpeğinizi karbonat ile Şampuanlamanın Faydaları(Kuru Şampuan)
Ucuz
Cildi tahriş edecek sert kimyasallar yok
Kokusu yok
Köpeklerinizin kokularını nötralize eder
Pireleri doğal yolla öldürür

Günümüzde insanlar günlük  yıkanırken, köpeğinizin en az üç ayda bir kere banyo yapması gerekiyor. İsterseniz aylık olarak da yıkayabilirsiniz. Köpeğinizi sık fırçalama ve karbonatla kuru şamupan yapması hem kokusundan kurtulmasına yardımcı olacak hem de tüylerini yenileyecektir.

Bu kuru banyo tekniği, evcil hayvanınız için stresli bir durum olmayacaktır. Aksine,onu seviyor ve ona çok fazla sevgi gösteriyormuşsunuz gibi hissedecektir.

Büyük bir köpek için bir fincan karbonat, daha küçük bir köpek için yarım fincana ihtiyacınız var

Karbonatı köpeğinizin tüylerinin üzerine serpin. Yüzüne gelmemesine özen gösterin.
Ellerinizle tüylerini iyice masaj yapar gibi ovun.
Karbonat tüylerindeki yağı ve kokuları emecektir. Birkaç dakika kaldıktan sonra fırça ile köpeğinizin tüylerini fırçalayın. Temiz, kokusuz ve parlak tüylere sahip olacaktır.
Durulamanız gerekmiyor, köpeğiniz yağmurda dışarı fırladığında veya bir su birikintisinde oynarsa endişelenmeniz gerekmiyor.

Köpeğiniz İçin Islak Şampuan
Köpeğiniz banyosu için ıslak şampuan oluşturmak istediğinizde bir çorba kaşığı karbonat ile 1.5 fincan suyu karıştırın. Macun gibi olacak karışımı köpeğinizin tüylerine iyice yedirin. Bir dakika kadar bekletin ardından ölü derilerin gitmesi için fırçalayın. Ardından su ile durulayın.

Durulama suyuna bir çorba kaşığı elma sirkesi ilave ederseniz, cildin pH dengesini eski haline getiren bir baz oluşturur. Sirke ayrıca pireleri de öldürür.

Comments